1. A Toyota felfedezése
 2. Európában készült
 3. Európai utazásunk
Gyors linkek

Az importálástól a számtalan gyáregységig

 • Az 1990-es évek eleje óta átalakítottuk tevékenységünket Európában. Miután sikeres értékesítési tevékenységet folytattunk, úgy döntöttünk, hogy helyi gyártóüzemet hozunk létre, hogy kifejezetten az európai ügyfelek számára gyártsunk autókat.

  Mielőtt még nagyszabású gyártási tevékenységünket megkezdtük volna, az 1960-as évek közepén Portugáliában egy kis kapacitású jármű-összeszerelő üzemet létesítettünk Salvador Caetanoval. Az 1990-es évek elején motor- és autógyárakkal kezdtünk az Egyesült Királyságban, majd a termelést tovább bővítettük Franciaországban, Törökországban, Csehországban, Lengyelországban és Oroszországban.

  A Toyota Motor Europe központja Brüsszelben, Belgiumban van.
 • Az eddigi több mint 10 milliárd eurós beruházásból profitálva európai gyártóüzemeink összesen mintegy 13 millió járművet szállítottak le. Amellett, hogy ezek az üzemek közvetlenül foglalkoztatnak mintegy 25.000 embert, több mint 6 milliárd euró értékben biztosítanak forgalmat a mintegy 400 európai beszállítóból álló hálózatnak.

  A Toyota Motor Europe központja elengedhetetlen szerepet játszik a Toyota és a Lexus termékek európai nagykereskedelmi értékesítésének és marketingjének átfogó ellenőrzésében, 29 nemzeti értékesítési és marketing vállalaton keresztül, amelyek 53 országban működnek.

  A Toyota Motor Europe központja Brüsszelben, Belgiumban van.