1. A Toyota felfedezése
 2. A Toyota Európában
 3. Történelmünk Európában
 4. A 2010-es évek
Gyors linkek

A 2010-es évek

A hidrogénkorszak hajnala a Mirai üzemanyagcellás modellünkkel.
A fenntarthatóság és a környezetvédelmi szempontok minden tevékenységünk középpontjában állnak. Így nem meglepő, hogy a 2010-es években tovább fejlesztettük és átalakítottuk elektrifikált technológiánkat, hogy közelebb kerüljünk célunkhoz, a végső ökoautó megalkotásához. Üdvözöljék a Mirait!
 • A ZÉRÓ KÁROSANYAG-KIBOCSÁTÁS MEGCÉLZÁSA

  A Mirai 2015-ös európai bevezetése, a Toyota első sorozatgyártású üzemanyagcellás járműve újabb jelentős lépést jelentett ezen az úton. A környezetvédelem iránti elkötelezettségünktől vezérelve már az 1990-es években kutattuk, hogyan lehetne zéró károsanyag-kibocsátású autót kifejleszteni. A hibriddel elért sikereinket felhasználva képesek voltunk e technológia alapelveit felhasználni a hidrogénben, mint tiszta és fenntartható energiaforrásban rejlő lehetőségek feltárására. 

 • A HIDROGÉNINFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE

  A Mirai vagy más üzemanyagcellás járművek használatának feltétele a kényelmes töltőhelyekhez való hozzáférés. Ez azt jelenti, hogy új infrastruktúrát kell létrehozni a hidrogén üzemanyag forgalmazására és értékesítésére. Ezért a Mirait először az európai piacokon vezettük be, ahol már vannak beruházások az ilyen jellegű hálózat kiépítésére és biztosítására. A kezdeti célországok közé az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, Dánia, Hollandia, Norvégia és Svédország tartozott, mielőtt fokozatosan bevezetnénk az autót Európa többi részén.

 • A HIDROGÉNBEN REJLŐ HATALMAS LEHETŐSÉGEK

  A Mirai nagy figyelmet keltett, nem utolsósorban vezető európai politikusok részéről, akik hittek abban, hogy a benne rejlő lehetőségek megnyitják a fenntartható, zéró károsanyag-kibocsátású mobilitás új korszakát. Ma is úgy gondoljuk, hogy a hidrogén a közlekedésen túl még nagyobb lehetőségeket kínál. Megvan benne a lehetőség, hogy a társadalom számára életképes, tisztább és bőséges jövőbeli energiaforrást biztosítson.