Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése Állítsa össze a saját autóját!

Toyota Safety Sense

A Toyota Safety Sense egy újonnan összeállított csomag, ami négy aktív biztonsági technológiát tartalmaz

A Toyota Safety Sense egy újonnan összeállított csomag, ami négy aktív biztonsági technológiát tartalmaz - az Ütközés Előtti Biztonsági Rendszert, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszert, az Automatikus Távfényt, valamint az Útjelzőtábla-felismerést -, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentse a balesetveszélyt, biztonságosabb és megnyugtatóbb utazást garantálva mindenki számára.


A Toyota Safety Sense technológia segít csökkenteni a balesetveszélyt, és biztonságot teremt az Ön és utasai számára: az Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer kamerával és lézer-érzékelőkkel pásztázza az autó előtti útszakaszt, és kivédi a baleseteket, vagy csökkenti azok súlyosságát; a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer jelzi, ha az autó kezd kisodródni a sávból; az Automatikus Távfény éjszaka szükség esetén lekapcsolja a távolsági világítást; az Útjelzőtábla-felismerő bizonyos forgalmi jelzéseket az új TFT kijelzőn is megjelenít. Az aktív biztonsági rendszereknek köszönhetően a Toyota Safety Sense segít csökkenteni a balesetveszélyt, így az autó a lehető legkedvezőbb biztosítási besorolást kapja - Ön pedig biztonságban autózhat.

Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer

A Toyota Safety Sense csomag Ütközés Előtti Biztonsági Rendszere lézer és kamera segítségével deríti fel az autó előtti útszakaszon közlekedő járműveket. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Ha az autós nem fékez időben, a berendezés a fékek automatikus működtetésével megelőzi az ütközést, vagy mérsékli annak súlyosságát.

Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer

A Toyota Safety Sense csomag Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszere kamerával figyeli a felfestett útburkolati jeleket az autó előtt, és ha a jármű az irányjelző használata nélkül kezd el kitérni a forgalmi sávból, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, hogy visszatérhessen a kijelölt sávba.

Automatikus Távfény

A Toyota Safety Sense csomag Automatikus Távfény rendszere éjszaka a forgalom minden résztvevője számára optimális fényviszonyokat teremt. A szembejövő és a távolodó járművek lámpáit, valamint a közvilágítás erősségét egy kamera érzékeli. A biztonságos közlekedés érdekében a rendszer automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között.

Útjelzőtábla-felismerés

A Toyota Safety Sense csomag Útjelzőtábla-felismerés rendszere többek közt a sebességkorlátozások és az előzési tilalmak jelzéseit is felismeri, és megjeleníti ezeket az új, színes TFT kijelzőn. A rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmezteti Önt, ha nem veszi figyelembe ezeket a korlátozásokat.

Gyalogos-felismerő funkcióval kiegészített Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer

A Toyota Safety Sense csomag Ütközés Előtti Biztonsági Rendszere lézer és kamera segítségével deríti fel az autó előtti útszakaszon közlekedő járműveket. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Ha az autós nem fékez időben, a berendezés a fékek automatikus működtetésével megelőzi az ütközést, vagy mérsékli annak súlyosságát.

Adaptív Sebességtartó Automatika

Az Adaptív Sebességtartó Automatika tartja az előre beállított követési távolságot. Ha a távolság csökken, a rendszer mérsékli a jármű sebességét, s ha ehhez fékeznie kell, akkor a féklámpákat is felvillantja. Ha a távolság újra nő, a rendszer fokozatosan felgyorsítja az autót az Ön által beállított sebességre.

FIGYELEM: a Toyota Safety Sense rendszer képes segítséget nyújtani a veszélyhelyzetek elkerülésében, de a biztonságos vezetés és a döntések meghozása a vezető felelőssége marad. A Toyota Safety Sense rendszer kiegészítő biztonsági berendezés, amely nem helyettesíti az autóvezető cselekedetét és szándékát.

A Toyota Motor Europe NV/SA ('TME') legjobb képességei szerint, 'jelen formájában' bocsátja rendelkezésre a 'Toyota Safety Sense' (a 'honlap') információit. A TME nem vállal felelősséget a jelen honlappal, annak tartalmával, vagy a biztosított információk, illetve esetleges illusztrációk pontosságával kapcsolatban (nem kizárólagosan beleértve a bemutatott járművek színét). A TME minden, ilyetén pontatlanságokból vagy hibákból eredő felelősséget kifejezetten és a jogszabályok által megengedett legteljesebb mértékben elhárít.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Toyota Safety Sense elérhetősége az adott modelltől és felszereltségi szinttől (az itt bemutatott járművek egy része tartalmazhat az alapfelszerelésen túlmenő felszereltségi tételeket - a részletekért, kérjük, forduljon a műszaki és felszereltségi dokumentációhoz) és országtól függően változhat (minden idevágó információt beszerezhet hivatalos Toyota márkakereskedőjétől).

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT