1. Elektrifikált
 2. Akkumulátoros elektromos hajtás
 3. Hatótávolság
Gyors linkek

Kimagasló hatótávolság

A Toyota új szintre emeli akkumulátoros elektromos járműveinek hatótávolságát.  Élvezze a felszabadító érzést, hogy bárhová eljuthat, ahová az út vezet! A Toyota bZ4X több mint 500 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, ami gyakorlatilag bármilyen hétköznapi célra megfelel, így Ön teljes nyugalomban autózhat. És a legjobb az egészben, hogy mindezt nulla károsanyag-kibocsátással teheti meg!

Teljes nyugalomban utazhat

A Toyota minden akkumulátora olyan megbízható, ahogy azt Ön a márkától elvárja. A 10 évre szóló garancia igazán megnyugtató, a kiterjesztett garancia program pedig biztosítja, hogy az akku még akár 10 év használat vagy után is 70 százalékos kapacitással működik.*

 

*Ennek feltétele az évenkénti állapotfelmérés egy hivatalos Toyota márkaszervizben.

 

Tippek az elektromos hatótávolság maximális kihasználásához

 • Vezessen finoman!

  Az elektromos autóknál nagyon fontos a finom gyorsítás. Ha erősen lép a gázra, azzal sokkal gyorsabban lemerítheti az akkumulátort. Bár az akkumulátoros elektromos autók késlekedés nélkül és erőteljesen gyorsulnak, kezelje óvatosan a gázpedált, hogy a lehető leghosszabb utat tehesse meg egy feltöltéssel.

 • Lassítson!

  Ahol csak lehet, tartsa a sebességet 100 km/óra alatt, hogy kímélje az akkumulátort. Az Energiaügyi Minisztérium szerint 10 km/órával alacsonyabb tempóhoz 14 százalékkal kevesebb energia kell. A finom gázadáshoz használja az Eco üzemmódot.

 • Használja ki a regeneratív fékezést!

  Elektromos autójának energia-visszanyerő fékfunkciója segít Önnek, hogy még messzebbre jusson egy feltöltéssel. Autója maximális energia-visszanyerő beállítását kihasználva lassítás közben extra árammal táplálhatja a jármű akkumulátorát.

 • Fűtsön másképp!

  Az akkumulátoros elektromos járművek fűtése - különösen a legmagasabb fokozaton - könnyen lemerítheti az akkumulátort. Télen kapcsolja le a klímavezérlést, és inkább az ülés- és kormányfűtéssel teremtsen komfortos hőérzetet, így nem merül le az akku. Ha autójában feltöltés közben bekapcsolja az előmelegítést, akkor menet közben már kevesebbet kell fűtenie.

 • Bánjon hűvösen a légkondival!

  A klímarendszer használata is gyorsan csökkenti az akkumulátor töltöttségét. Ha szeretne áramot spórolni, próbálja meg csak a ventilátort használni, nem pedig a kompresszort. Amikor teljes kapacitásra állítja a klímát, sokkal gyakrabban lemeríti az akkut, mintha leengedett ablakokkal autózna. Ha nyaranta a feltöltés közben bekapcsolja az előhűtést, utazás közben kevésbe kell feltekernie a légkondit.

Elegendő energia bármilyen kalandhoz

A Toyota bZ4X akár 500 km hatótávolságot kínál egyetlen feltöltéssel. Ez már bármilyen utazáshoz elegendő - méghozzá nulla károsanyag-kibocsátással.

Toyota gyorstöltő: gyorsabb töltés

Ezzel az egyszerűen használható fali gyorstöltővel saját otthona kényelmében aknázhatja ki akkumulátoros elektromos autója minden előnyét. A garázsában vagy kocsifelhajtóján felszerelt berendezés a háztartási csatlakozóknál gyorsabban és stabilabban tölti fel az akkut, így ön mindig biztos lehet benne, hogy autója bármikor útra készen áll.
Tudjon meg többet a feltöltésről!