1. Cég
  2. Hírek
  3. Los Angelesben mutatta be a Toyota a bZ sorozat harmadik modelljét
Gyors linkek

Los Angelesben mutatta be a Toyota az akkumulátoros elektromos bZ sorozat harmadik modelljét


2022. november 17.Amikor tavaly decemberben a Toyota világszintű elnöke, Akio Toyoda bejelentette, hogy a japán autógyártó 2030-ig nem kevesebb, mint 30 vadonatúj akkumulátoros elektromos meghajtású modellt mutat be, azt is elárulta, hogy a vállalat új, dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modelljeit csokorba fogó bZ sorozat 7 modellt számlál majd. A sorozat első tagja, a bZ4X nagyméretű akkumulátoros elektromos SUV a napokban érkezik a magyarországi márkakereskedésekbe, a másodikat, az egyelőre csupán Kínában forgalmazni tervezett bZ3-mat pedig néhány hete a Shaghai Autószalonon lelpezte le a zöld autózás szinonimájának tekintett japán autógyártó. Ma, a Los Angeles-i Autószalonon a Toyota bepillantást engedett abba is, hogyan néz ki majd a harmadik bZ modell, leleplezték ugyanis a bZ Compact SUV Concept tanulmányautót. A Toyota új akkumulátoros elektromos koncepciója letisztult formanyelvet egyesít környezetkímélő, fenntartható anyagokkal, míg a modern belső kialakítás szolgáltatásait a beépített személyi asszisztens fokozza, betekintést nyújtva a Toyota bZ almárkájának jövőjébe.

Az új Toyota bZ Compact SUV Concept globális premierjének a 2022-es Los Angeles-i Autószalon ad helyet. Az újdonsággal a Toyota betekintést nyújt az eljövendő jövőbe, amelyet a vállalat „bZ” (Beyond Zero) almárkája kínál. A Toyota bZ Compact SUV Concept egy letisztult formanyelvvel rendelkező akkumulátoros elektromos autó (BEV), amelynek kettős hozzáállása összeköti a műfajtól elvárt minimalista kialakítást a jövő élénk dinamizmusával. A zéró emissziós tanulmány környezetkímélő, fenntartható anyagokat használ, emellett pedig dinamikus menetteljesítményt, piacvezető technológiát és stílusos megjelenést ígér.
A koncepció aerodinamikus formája kiemeli a futurisztikus megjelenést: a sarkokba kitolt kerekek gondoskodnak az agresszív kiállásról, amely már álló helyzetben is dinamizmust sugall. A rövid túlnyúlások és a meredek szögek a modern technológia jelenlétét is sugallják, az alacsony szélvédő alatt hátratolt utastér pedig a sportos látvány mellett a légellenállásra is pozitív hatással van.
Az erőteljes élekkel határolt formaterv a belső térben is visszaköszön, ahol prémium minőségű részletek kínálnak karakteres megjelenést. A formatervezői csapat különösen nagy figyelmet szentelt a környezetbarát anyagok használatának: az ülések például a Beyond Zero filozófiát követve növényi alapú és újrahasznosított anyagokból állnak. A beépített személyi asszisztens különböző szolgáltatásokkal, a jármű audiovizuális megoldásait használva könnyíti meg az utasok életét, akár a hátsó ülésről érkező parancsokra is személyre szabottan reagálva.

 

A Beyond Zero üzenetével a Toyota egy olyan jövőt vízionál, amelyben a karbonsemlegességet fejlett, alternatív üzemanyagokat és zéróemissziós technológiákat használó termékportfólió segít elérni. Az elektrifikált termékek sokoldalú kínálata elősegíti, hogy a Toyota 2050-re elérje a teljes karbonsemlegességet. További információk a tanulmánnyal kapcsolatban 2022 decemberében érkeznek majd.