1. A Toyota felfedezése
  2. Ez a Toyota
  3. Toyota a nagyvilágban
Gyors linkek

Toyota a nagyvilágban

Tudjon meg többet vezető szerepünkről és tágabb üzleti tevékenységünkről
A Toyota hosszú múltra tekint vissza, és kiváló minőségével szerzett hírnevet magának. Tudjon meg többet gyökereinkről, vezető szerepünkről és arról, hogy a minőség iránti törekvésünk miként lép túl az autózás világán.

Honnan jöttünk?

Cégünk története 1937-ben kezdődött a Toyota Motor Co. Ltd. megalapításával. De tudta, hogy a Toyoda család vállalatának fő tevékenysége eredetileg a textilszövés volt a 19. század végén?

Sakichi Toyoda sikere az automata szövőszéktechnológia fejlesztésében segített fia, Kiichiro álmainak megvalósításában, ami az autógyártás volt az Európában és az Egyesült Államokban látott új tömeggyártási módszerek segítségével. Ma a világ egyik legnagyobb és legismertebb autógyártó vállalkozása vagyunk, amely több mint 360.000 embert foglalkoztat, és minden kontinensen található autógyártó üzeme. Autóinkat és teherautóinkat több mint 170 országban és régióban értékesítjük. Folyamatosan arra törekszünk, hogy javítsuk az emberek életminőségét azáltal, hogy készségeinket és fejlett technológiáinkat felhasználva nagyszerű új termékeket és szolgáltatásokat hozunk létre.

 

 

Hol tartunk ma?

Ismerjék meg elnökünket

Akio Toyoda lett az elnök-vezérigazgatónk 2009-ben. Kiichiro Toyoda unokája, a Toyota Motor Corporationt alapító család egy másik generációját képviseli.

1984-ben csatlakozott a céghez, majd 2003-ban lett ügyvezető igazgató. Nemzetközi tapasztalattal rendelkezik autóipari tevékenységeink minden szintjén, és karrierjének számos csúcspontja mellett kulcsszerepet játszott a gazoo.com létrehozásában és felügyeletében, valamint a Toyota kínai üzletének fejlesztésében.

Vezetése tükrözi az autók iránti kiemelkedő szenvedélyét és a vezetés örömét, mind az utakon, mind a versenypályán. Ő maga is lelkes és tapasztalt versenyző, és inspiráló erő az iránti elkötelezettségünkben, hogy egyre jobb autókat készítsünk ügyfeleink számára.

Többről van szó, mint autókról

Autógyártóként világhírűek vagyunk, de tudta, hogy a Toyota számos más iparágban is jelen van? Ezek közé tartozik a csónakok és tengerjáró hajók motorjainak gyártása és értékesítése, valamint a targoncák és egyéb ipari berendezések gyártása. 1975 óta foglalkozunk házépítéssel, új építési technikák kidolgozásával és társasházi és bérlakásprojektek kialakításával is. A Toyota Housing Corporation 2004-ben alakult külön vállalatként.

Úttörő munkát végzünk a biotechnológia és a mezőgazdaság területén, ideértve a fenntartható növényi alapú termékek termesztésének kutatását, amelyet a gyártási folyamatainkban a hagyományos műanyagok környezetbarátabb alternatívájaként használhatunk. A környezetvédelem és a felelős vállalkozás iránti elkötelezettségünket támogató kezdeményezések közé tartoznak a kínai erdőtelepítési programok, amelyek megakadályozzák, hogy a föld sivataggá váljon.

A Toyota Financial Services pénzügyi termékeket kínál, hogy világszerte ügyfelek millióinak segítsen járműveik megvásárlásában vagy lízingelésében. Japánban a TFS lakáshiteleket és hitelkártyákat is kínál.