Határ a csillagos ég

Magasra törünk a WRC-ben

A FIA Rally Világbajnokság gyártói címének 2018-as megszerzése és az egyéni bajnokság 2019-es és 2020-as megnyerése után a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team tovább feszegeti a határokat. Az új évadra új fényezést kapott, jól bevált Yaris WRC lassan már a búcsúdalát énekli, hiszen öt évnyi sikeres versenyzés után megújul majd, amikor 2022-ben bevezetik a bajnokság új technikai előírásait.

Könyörtelen tesztpálya

Drámai ugratások, szenzációs driftek és szédítő sebesség: a WRC a végső határokig próbára teszi egy autó strapabírását, minőségét és megbízhatóságát. 17 évnyi kihagyás után, 2017-ben tértünk vissza a bajnokságba, kiéhezve a harcra a világ legextrémebb pályáin, és hogy elérjük célunkat, egyre jobb autókat alkotva minden vásárlónk számára.

Tizennyolc WRC-futamgyőzelmével Jari-Matti Latvala a versenysorozat legtapasztaltabb pilótája, és egyben a 2017-ben színre lépő Toyota GAZOO Racing World Rally Team történetének fontos alakja. Új szerepében, csapatvezetőként továbbra is mindent megtesz azért, hogy
egyre jobb autókatalkossunk.

Sikerre született

Az új karosszéria fényezés hasonló ahhoz, amivel GR010 HYBRID versenyez majd a FIA Hosszútávú Világbajnokságon: a dizájn egyik alapvető eleme a GR felirat, ami a Toyota versenygépei és utcai izomautói közti erős kapcsolatra utal, hiszen e közúti modelleket a WRC-ben gyűjtött tapasztalatok alapján fejlesztették a mérnökök. A Yaris WRC egy új generációs rallyautó, nagy teljesítményű motorral, intelligens összkerékhajtási rendszerrel és finoman hangolt aerodinamikával. A 2020-as bajnokság győztese, a négy évnyi versenytapasztalattal felvértezett 2021-es Yaris WRC készen áll, hogy még látványosabb sikereket érjen el a világ legkeményebb rallypályáin.

/
/

Motor:

1,6 literes, soros négyhengeres, közvetlen befecskendezéses motor.

02

Legnagyobb teljesítmény:

Több mint 380 LE

03

Végsebesség:

201 km/óra (áttételezéstől függően) – hihetetlen gyorsulásra és gázreakciókra hangolva

04

Méretek és tömegek:

Hosszúság: 4085 mm (a légterelő elemekkel) Szélesség: 1875 mm Magasság: állítható Nyomtáv: állítható Tengelytáv: 2511 mm Legkisebb tömeg: 1190 kg

Minden út a jobbá válásához vezet

Aszfalt
Éles kanyarok, könyörtelen tempó, tartós, erős gumik. A mélyre ültetett futómű elengedhetetlen a Belga Rallyhoz hasonló gyors futamokhoz.

Murva
Mély keréknyomok, köves ösvények, rengeteg különféle gumi. Az olyan versenyekhez, mint a Chile Rally, magas futómű-beállítás való.


Lefagyott utak, hófalak, szöges gumik. A csúszós felületekhez kitalált futómű-beállítás nélkül reménytelen nekivágni az olyan, fagypont alatti futamoknak, mint a Finn Sarkvidéki Rally.

/
ÚJ GR YARIS: A WRC TÜZÉBEN KOVÁCSOLTÁK
/

A TOYOTA GAZOO Racing és a Tommi Mäkinen Racing által közösen tervezett GR Yaris az országutakon is meghonosítja a legmodernebb motorsport-technológiákat és a versenyzéssel megszerzett tudást. Erőtől duzzadó 1,6 literes, háromhengeres turbómotor, fejlett GR-FOUR 4WD rendszer, könnyű karosszéria… a GR Yaris a WRC-pályákon született, és magával ragadó élményt kínál nap mint nap.

Tudjon meg többet

Ismerje meg a csapatot

A csapatot ebben az évadban már a WRC legtapasztaltabb pilótája vezeti (aki a négyszeres világbajnok, Tommi Mäkinen utódja ezen a poszton), így minden esély megvan a 2021-es sikeres folytatásra - már csak azért is, mert mindhárom autó legénysége már a második szezonját kezdi a Toyotánál.

/

Akio Toyoda

A csapat alapítója/a Toyota Motor Corporation elnöke

/

Jari-Matti Latvala

Csapatfőnök

/

1. rajtszámú autó

Pilóta:  Sébastien Ogier

Ország: Franciaország

Eredmények: Hét WRC bajnoki cím 2013-2018 és 2020

/

1. rajtszámú autó

Navigátor: Julien Ingrassia

Ország: Franciaország

Eredmények: Hét WRC bajnoki cím 2013-2018 és 2020

/

33. rajtszámú autó

Pilóta: Elfyn Evans

Ország: Egyesült Királyság

Eredmények: Első WRC futamgyőzelem a Brit Rallyn (2017) és WRC második helyezés (2020)

/

33. rajtszámú autó

Navigátor: Scott Martin

Ország: Egyesült Királyság

Eredmények: 2016: első WRC dobogós hely (Finnország) és WRC második helyezés (2020)

/

69. rajtszámú autó

Pilóta: Kalle Rovanperä

Ország: Finnország

Eredmények: WRC 2 Pro bajnoki cím (2019) és WRC ötödik helyezés (2020)

/

69. rajtszámú autó

Navigátor: Jonne Halttunen

Ország: Finnország

Eredmények: WRC 2 Pro bajnoki cím (2019) és WRC ötödik helyezés (2020)

A szezonról, röviden
A TOYOTA GAZOO Racing legfrissebb hírei a WRC minden fordulójáról. A TOYOTA GAZOO Racing legfrissebb hírei a WRC minden fordulójáról.


Ismerje meg a legújabb híreket!

Tudjon meg többet

 A Toyota megállíthatatlan: sorozatban az ötödik diadalát aratva az Észt Rallyt is behúzta a japán istálló A Toyota megállíthatatlan: sorozatban az ötödik diadalát aratva az Észt Rallyt is behúzta a japán istálló Tudjon meg többet  A hétvégi Monza-i diadallal továbbra is 100%-os a Toyota Hypercar versenyautójának mérlege A hétvégi Monza-i diadallal továbbra is 100%-os a Toyota Hypercar versenyautójának mérlege Tudjon meg többet Rovanperä, a repülő finn a Toyota Yaris WRC-vel átvette a vezetést a világbajnoki mezőnyben Rovanperä, a repülő finn a Toyota Yaris WRC-vel átvette a vezetést a világbajnoki mezőnyben Tudjon meg többet A GR Yarisnál versenyközelibb közúti WRC autó ma nem létezik A GR Yarisnál versenyközelibb közúti WRC autó ma nem létezik Tudjon meg többet