TOYOTA
T​-​MATE

UTAZZON MÉG NAGYOBB
BIZTONSÁGBAN!


Megnyugtató biztonság a modern közlekedéshez

Az utakon kiszámíthatatlan helyzetek alakulhatnak ki, amelyek nap mint nap új kihívások elé állítják az autóvezetőket. A Toyota T-Mate intelligens biztonsági rendszerek és vezetéstámogató asszisztensek egy újabb lépést jelentenek az önvezetés felé. Úgy tervezték meg a rendszert, hogy minden Toyota biztonságosan eljusson a céljához, és közben folyamatosan finomítják, hogy a körülményektől függetlenül támogatást tudjon nyújtani a vezetőnek.

FEDEZZE FEL A LEGÚJABB
TOYOTA TECHNOLÓGIÁKAT!

Ismerje meg a Toyota Yaris Cross új, innovatív biztonsági rendszereit

Intelligens adaptív tempomat (IACC), kanyarsebesség-csökkentő funkcióval

Az új Toyota Yaris Cross alapfelszereltségként kínál több aktív biztonsági technológiát is. Az egyik újdonság a továbbfejlesztett intelligens adaptív tempomat (IACC), amelyet kanyarsebesség-csökkentő funkcióval bővítettek. Ha a tempomat aktív, az autó képes csökkenteni a sebességet, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja bevenni a kanyarokat, majd a manőver befejeztével ismét visszagyorsít a korábban beállított sebességre.

Ütközést megelőző biztonsági rendszer

Az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) több intelligens rendszert fog össze, melyek célja, hogy a lehető legalacsonyabbra csökkentsék a balesetek kockázatát. A Toyota Yaris Cross immár olyan új funkciókkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik, hogy az autó előre felismerje a kockázatos szituációk egyre növekvő számát, és ezekre azonnal reagálni is tudjon. Az új csomag része az úttörő ütközést megelőző biztonsági rendszer, amely képes segítséget nyújtani a vezetőnek, hogy elkerülje a gyalogosokat, a biciklistákat vagy az álló autókat. Amikor a jármű azt észleli, hogy a pilóta kitérő manővert hajt végre, az éles kanyarokban is segít megőrizni az autó stabilitását, valamint támogatást nyújt az eredeti útirányba való biztonságos visszatéréshez.

Frontális ütközést elkerülő vészfék funkció

A Toyota Yaris Cross ezenkívül egy úttörő frontális ütközést elkerülő vészfék funkcióval is fel van szerelve. Ha a rendszer egy esetleges frontális ütközés nagy kockázatát észleli, akkor automatikus fékezést alkalmazhat a lehetséges ütközés elkerülése vagy mérséklése érdekében.

Intelligens adaptív tempomat (IACC), kanyarsebesség-csökkentő funkcióval
Ütközést megelőző biztonsági rendszer
Frontális ütközést elkerülő vészfék funkció


TUDJON MEG TÖBBET A TOYOTA T-MATE RENDSZERRŐL!

A Toyota jelenleg vezető szerepet tölt be a legújabb biztonsági technológiák és vezetési asszisztensek autóiban való alkalmazásában. Minden új Toyota modell alapfelszereltségként megkap egy sor biztonsági rendszert, mint például az ütközést megelőző biztonsági rendszer (PCS) és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDA). Tudjon meg többet ezekről, és nézze meg, hogyan működnek.

TOYOTA SAFETY SENSE

PCS.png
PCS
Ütközést megelőző figyelmeztető,
automatikusan fékező biztonsági
rendszer


További információ >

AHB.png
AHB
Automatikus
távolságifény-vezérlés
 


További információ >

RSA.png
RSA
Jelzőtábla
felismerés


További információ >

LDA.png
LDA
Sávelhagyásra
figyelmeztető
rendszer


További információ >

LTA.png
LTA
Sávkövető
asszisztens


További információ >

ACC.png
ACC
Adaptív sebességtartó
automatika


További információ >

IACC.png
IACC
Intelligens adaptív
sebességtartó automatika


További információ >

SWS.png
SWS
A vezető fáradtságára
figyelmeztető rendszer


További információ >

PARKOLÁSSEGÍTŐ RENDSZEREK

RCTA.png
RCTA
Hátsó keresztirányú
forgalomra figyelmeztető
rendszer


További információ >

ICS.png
ICS
Intelligens
parkolásérzékelő rendszer


További információ >

VEZETÉSTÁMOGATÓ ASSZISZTENSEK

BSM.png
BSM
Holttérfigyelő
 


További információ >

A Toyota T-Mate oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, és típusonként változhatnak. A Toyota T-Mate fejlett vezetéstámogató rendszerek összessége, de nem önvezető rendszer. Minden esetben a vezető felelős a jármű biztonságos használatáért és a közúti biztonság megőrzéséért. A forgalmi helyzettől, az időjárási viszonyoktól és az autó állapotától függően a rendszerek működése korlátozódhat. A rendszerfunkciók megfelelő működése függ bizonyos körülményektől. A Toyota T-Mate rendszerek működéséről részletes információk az adott modell használati útmutatójában találhatók.