Ígéretes lehetőségek a TMG ügyfelei számára 2016-ban

A TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) véglegesítette ügyfeleinek szóló, 2016-os évre vonatkozó versenyterveit

A TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) véglegesítette ügyfelei nek szóló, 2016-os évre vonatkozó versenyterveit, egy átdolgozott terv részeként a TOYOTA GT86-ot állítja a figyelem középpontjába.

Köln, Németország - A nagysikerű TMG GT86 Kupa negyedik szezonjával folytatódik a nürnburgringi VLN szérián belül, egy fejlesztés alatt álló, felfrissített autóval.

Európán kívül, az Egyesült Arab Emirátusokban, a Yas Marina Circuit által szervezett TRD 86 Kupán mutatkozik be a GT86 CS-V3 autók azonos palettája a TMG-től. Az esemény jelenleg az Abu Dzabiban és Dubaiban megrendezett második versenyszezon elején tart. A raliversenyek és kupák számára nemrég homologizált GT86 CS-R3 be fogja váltani a hozzá fűzött reményeket a különféle nemzeti bajnokságokban, (a HJS R3 Trophy törlését követő), az autót a kulcsfontosságú piaci szegmensekben népszerűsítő TMG program részeként. Arra, hogy a HJS szervezőjének dicséretre méltó erőfeszítései ellenére a CS-R3 nem tudott bemutatkozni, a TMG egy gyors megoldással reagált.

GT86-CS-R3-2


Kölnben több CS-R3 versenyautót fogunk építeni és rendkívül versenyképes áron kínáljuk az európai privát autóversenyzőknek, kihangsúlyozva azt, hogy a TMG elhivatott a helyi motorsportok és az autó valódi versenyképességének bemutatása iránt. Célunk, hogy benevezzünk főbb európai bajnokságokra, mint például a német, a brit kupa és egyéb nemzeti bajnokságok. A TMG különböző autóversenyzőkkel és csapatokkal folytatott tárgyalásokat annak érdekében, hogy a CS-R3 folyamatosan az érdeklődés középpontjában maradhasson.

GT86-CS-R3-3


Azzal, hogy a hátsókerék-hajtású modellek visszakerülhettek a raliba, a CS-R3 új lehetőségeket nyitott a CS-V3 versenyautó számára. A raliautókhoz kiválasztott és tökéletesített alkatrészek használatával, a CS-V3 egy felfrissítésen esett át és az új autót a bajnokságon részt vevő versenytársakkal egyeztetett időpontban fogjuk bemutatni.

GT86-CS-R3-4


A fejlesztések közé tartozik a jelentős tömegcsökkentés, a motorfejlesztés, az új aerodinamikai megoldások, valamint a fékek és egyéb alkatrészek felfrissítése a TMG céljainak elérése érdekében.

Nico Ehlert, Customer Motorsport részlegvezető mérnöke:

„Az utóbbi hónapokban gőzerővel dolgoztunk azon, hogy a 2016-os szezonra egy izmos motorsport csomagot mutathassunk be. Be kell vallanom, hogy volt néhány emlékezetes pillanatunk, amikor terveink nem úgy működtek, ahogy azt vártuk, de meg szeretném köszönni a kollégáinknak és partnereinknek a támogatást. A GT86-tal egy csodálatos verseny- és rali szezon elébe nézünk. Én személy szerint már alig várom, hogy először láthassam verseny közben a CS-R3-at. Vonzó áraink minden eddiginél könnyebbé teszik privát versenyzőink számára, hogy megízlelhessék a hátsókerék-hajtású versenyzés hangulatát, miközben szembesülhetnek az autó lenyűgöző teljesítményével. Szeretnék minden GT86 versenyzőnknek biztonságos, sikeres és örömteli szezont kívánni.”

GT86-CS-V3