Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

Bajnok lett a Toyota Racing

A Hosszútávú Világbajnokság 8. futama

Nyolc küzdelmes futam után, aminek során a csapat a japán Fuji pályától az amerikai Austinig mindent beleadott a versenyzésbe, a TOYOTA Racing végre sikert aratott, és megnyerte a 2014-es Hosszútávú Világbajnokság gyártói kupáját!

Az idei évad utolsó futama, a Sao Paolói 6 órás verseny eredménye történelmi jelentőségűnek bizonyult az autósportban, hiszen a Hosszútávú Világbajnokság 1953 óta jegyzett története során most először egy japán autógyár nyerte el a gyártók bajnoki kupáját.

A futam a start pillanatától egészen a célba érésig izgalmasan alakult, s az Anthony Davidson és Sébastien Buemi világbajnokok által vezetett 8. rajtszámú TS040 HYBRID a második helyen zárta a versenyt, miután a futam vége felé feltűnt a pályán a safety car, gyakorlatilag véget vetve a körömszakadtáig folyó küzdelemnek.

Alex Wurz, Stépane Sarrazin és Mike Conway 7. rajtszámú autója a negyedik helyen végzett, mivel sok értékes időt veszített egy büntető kiállás miatt, így pilótái az egyéni ranglista ötödik helyére csúsztak vissza.

/
Várakozáson felül

De lépjünk túl a csalódásokon, hiszen a csapat által elért eredmény az igazán fontos: 15 évvel az 1999-es Rally Világbajnokságon aratott győzelme után a TOYOTA újra világbajnoki címet szerzett!

/

A versenysorozat emellett a TOYOTA HYBRID System – Racing hajtás diadalát is jelenti. Mióta 2007-ben a Toyota Supra elsőként szerzett hibrid hajtású versenyautóként futamgyőzelmet, a forradalmian új szuperkondenzátoros technológia jelentős mértékben továbbfejlődött.

A rendszer könnyebb és erősebb, ráadásul 25 százalékkal takarékosabb a 2013-as technológiánál, így az idei évad 1000 lóerős, összkerékhajtású TS040 HYBRID versenygépe a nyolc futam során összesen öt győzelmet aratott, négy pole pozíciót szerzett, és pilótái 12 alkalommal állhattak a dobogóra. Ez bizony lenyűgöző összesítés.

/

A Sao Paulói 6 órás verseny legfontosabb pillanatai

A győzelem öröme

A verseny végeztével Akio Toyoda, a TOYOTA Motor Corporation elnöke így méltányolta a csapat teljesítményét: “Nagy örömmel tölt el, hogy mindössze három évnyi versenyzésre volt szükség a FIA Hosszútávú Világbajnokságában, hogy a TOYOTA Racing mind az egyéni, mind pedig a gyártói bajnoki címet megszerezze a TS040 HYBRID versenyautóval.”

/

Anthony Davidson némi csalódottságot érzett, amiért nem zárhatta győzelemmel az idei szezont: “Bár nem így akartuk elnyerni a gyártói bajnokság kupáját, mégis remek érzés volt ma megküzdeni z első helyért. Nem erre az eredményre számítottunk, de a csapat győzelme csodálatos jutalom. Ez is azt mutatja, hogy azért lehettünk mi a bajnokok, mert sosem adjuk fel – ahogyan ma sem tettük.

A Toyota Racing tehát hihetetlenül sikeres évadot zárt, ám a csapat minden tagja már a jövő évi versenysorozatra összpontosít, hiszen gőzerővel folynak az előkészületek a 2015-ös szezon első futamára, az áprilisban rajtoló Silverstone 6 órás versenyre.

/

Bízzunk benne, hogy a jövő év ugyanolyan kellemes izgalmakat tartogat, mint a 2014-es esztendő. Már alig várjuk!

Motorsport hírek

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT