Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

A TOYOTA Racing fényes győzelme Sanghajban

Hosszútávú Világbajnokság, 6. futam

A TOYOTA Racing olyan zökkenőmentesen uralta a Sanghaji 6 órás verseny mezőnyét, ahogyan a város lebegő mágnesvasútja, a Maglev siklik pályáján: a csapat immár harmadik alkalommal aratott kettős győzelmet a FIA Hosszútávú Világbajnokság idei szezonjában.

Kevéssel azután, hogy elsőként értek célba a Fuji versenypályán, az 1000 lóerős, négykerékhajtású TS040 HYBRID versenyautók újra kifogástalanul teljesítettek. Anthony Davidson és Sébastien Buemi magabiztosan autózva nyertek 8. rajtszámú gépükkel (immár negyedszer ebben az évadban), 42 pontra növelve előnyüket az egyéni bajnokság első helyén, közvetlenül utánuk pedig az Alex Wurz, Stéphane Sarrazin és Kazuki Nakajima által vezetett 7. rajtszámú autó előtt csapott le a kockás zászló.

Ragyogó start

A szikrázó napsütésben megrendezett futamon a két autó az első néhány körben sikeresen megőrizte a rajtrácson elfoglalt második, illetve negyedik pozícióját - mindaddig, míg a mezőny hátsó részében bekövetkezett balesett miatt meg nem jelent a pályán a safety car.

A lassú köröket okosan kihasználva mindkét TS040 HYBRID kiállt a bokszutcába új abroncsokért és üzemanyagért, fölöslegessé téve ezzel egy későbbi, időrabló kiállást.

/

A verseny még 25 perce sem tartott, amikor Wurz az élre tört. A gyors első üzemanyag-feltöltést követően Buemi másodszor is kiállt a bokszba, de hamarosan már újra a pályán körözött, megelőzve Wurz autóját, s mindkét TS040 HYBRID a mezőny hatos élbolyában autózott.

A Sanghaji 6 órás verseny legfontosabb pillanatai

A második óra elteltével Buemi az élen száguldott TS040 HYBRID gépével, és kemény ritmust diktálva sorban állította be a leggyorsabb köridőket, Wurz pedig - két komoly előzés után - a második helyre kapaszkodott fel.

Magabiztos előny

A két autó jó ritmusban haladva folyamatosan növelte előnyét a vetélytársakhoz képest, s a századik kör után Buemi vette át a volánt Davidsontól, miközben a TOYOTA Racing továbbra is magabiztosan uralta a mezőnyt.

/

Amikor az utolsó versenyszakaszban Davidson felváltotta Buemit, a 8. rajtszámú autó már egy teljes kört vert a többi autóra - természetesen csapattársa, a 7. autó kivételével. Nem csoda hát, hogy Davidson és Nakajima gond nélkül ismételhette meg immár harmadszor a kettős győzelem bravúrját.

A remekül sikerült versenyhétvége után Buemi elmondta: "Nagyon boldog vagyok, hiszen ez nagy lépést jelent a bajnoki cím felé. A győzelem örömét pedig még inkább megédesíti a kettős diadal; ennél csodálatosabb dolgot nem is remélhettünk volna."

A kiváló eredménynek köszönhetően a TOYOTA Racing 29 ponttal vezet a gyártók világbajnoki rangsorában, miközben a versenysorozat lassan a végéhez közeledik, hiszen a szezonból már csak két futam van hátra.

/

A csapat most hosszú útra indul Sanghajból, mi pedig bízunk benne, hogy a győzelemsorozat november 15-én, Bahrein izzó hőségében is töretlenül folytatódik.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT