Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

Fuji: az otthon nyugalma

Hosszútávú Világbajnokság, 5. futam

A fenséges Fuji hegy árnyékában a TOYOTA Racing sikeresen megőrizte veretlenségét a hazai pályán, lenyűgöző kettős befutóval aratva győzelmet a Fuji 6 Órás Versenyen, a FIA Hosszútávú Világbajnokságának ötödik futamán.

A csapat elé igazán gyönyörű kilátás tárult, hiszen a versenyzők a dobogó legfelső fokaira léphettek fel az eredményhirdetésen. A TOYOTA Racing immár zsinórban harmadszor győzött Japánban; az első helyezést a 8. rajtszámú TS040 HYBRID-del versenyző Anthony Davidson - Sébastien Buemi páros szerezte meg, akik a győzelemnek köszönhetően 29 pontra növelték előnyüket az egyéni bajnokságban.

A szenzációs eredmény megkoronázásaként a 7. rajtszámú TS040 HYBRID másodikként ért célba; az autót Alex Wurz, Stéphane Sarrazin és Kazuki Nakajima vezette.

/
Versenyszellem

Tavaly szakadó eső mosta el a futamot, idén viszont száraz, bár hűvös időben állt rajthoz a mezőny - de később alaposan felizzottak a kedélyek.

A Fuji 6 Órás Verseny legfontosabb pillanatai

A negyedik rajtkockából induló Nakajima hamarosan kemény küzdelembe keveredett, és gyorsan a harmadik helyre állt. A 20. rajtszámú Porsche bokszkiállása után Nakajima már a második helyen autózott, és a két TS040 HYBRID fej-fej mellett vezette a mezőnyt, egyre növelve előnyét, és mindinkább felszítva a rajongók lelkesedését.

A hosszúra nyúló, ám problémáktól mentes dupla versenyszakaszban mindkét autó sorra körözte le a lassabb vetélytársakat, egymáshoz képest mindössze három másodperces időkülönbséggel száguldva, és folyamatosan elszakadva a harmadik helyen haladó autótól, amely majdnem egy körrel lemaradva követte őket.

/

A magabiztos előny tudatában a csapat és a pilóták óvatos gumiabroncs- és versenystratégiát választottak, hogy bebiztosítsák a kettős győzelemmel járó maximális pontszámot.

/
Hazai közönség előtt

Az utolsó órában Sarrazin vette át a 7. számú autó volánját, Davidson viszont a helyén maradt a 8. rajtszámú gépben, s a lelkes japán rajongók ujjongása közepette száguldottak át a célvonalon.

A szezonban aratott harmadik győzelemnek köszönhetően a TOYOTA újra átvette a vezetést az Auditól gyártók tabelláján, s a csapat nyolc pontos előnnyel vág neki a Világbajnokság három hátralévő futamának.

/

Az egyéni bajnokságban Davidson és Buemi 26 ponttal vezet Nicolas Lapierre előtt (aki személyes okokból hiányzott a Fuji futamról), s így 29 pontra növelték előnyüket a harmadikként befutó 2. rajtszámú Audi legénységével szemben. A futam után Davidson elmondta: "Ez a hétvége a TOYOTA Racing minden tagja számára tökéletesen alakult. A csapatban mindenki remek munkát végzett: a legerősebb autóval versenyeztünk, a stratégiánk helyes volt, a kiállásaink pedig nagyon jól sikerültek." A tökéletes futam emlékével feltöltekezve a csapat most a WEC-szezon mozgalmas csúcspontjára, a november másodikára meghirdetett Sanghaji 6 Órás Versenyre készül, hogy azután Bahrein és Sao Paulo versenypályáin zárja az évadot.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT