A világ egyik vezető autógyáraként komolyan vesszük, hogy felelősséggel tartozunk környezetünk védelméért. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy olyan járműveket készítünk, amelyek a lehető legkisebb terhelést jelentik a mindet körülvevő természet számára. Az autógyártás azonban nemcsak arról szól, hogy környezettudatosan működő járműveket kell készítenünk; meggyőződésünk, hogy ugyanilyen fontos a lehető legtisztább, fenntartható autógyártási eljárások kialakítása is, akárcsak az életciklusuk végére ért járművek megfelelő kezelése.

Évtizedeken át kutattuk, hogyan készíthetnénk olyan járműveket, amelyek jobban kímélik a környezetet, s ennek eredményeként olyan technológiákat alkottunk meg, mint hibrid hajtás, amely már bebizonyította hasznosságát az üveghatású gázok kibocsátásának mérséklése terén, és amely segít továbblépnünk az alacsony szénkibocsátású társadalom felé vezető úton. Ma már ezen az úton haladunk, és az a célunk, hogy a 2010-es szinthez képest 2050-re 90 százalékkal csökkentjük járműveink CO2-kibocsátását.

A CO2-emisszió mérséklése persze nem minden. Egyetértünk a világ kormányaival és az emberekkel abban, hogy a levegő minőségének javítása érdekében további megoldásokat kell keresni az egészségre közvetlenül hatást gyakorló károsanyag-kibocsátás, vagyis a nitrogénoxidok (NOx) és koromrészecskék (PM) emissziójának csökkentésére. Ennek megoldásában az is szerepet játszhat, hogy autóink tervezésében és technológiai innovációinkban mindent figyelembe veszünk, és minden a maga összességében vizsgálunk.

/
A közelmúltban jelentettük be ambiciózus tervünket, hogy 2050-ig 90 százalékkal csökkentjük a járműveink működéséből (az üzemanyagtartálytól a kerékig) adódó CO2-kibocsátást.
A megfelelő autó a megfelelő helyen és a megfelelő időben

Az emberek világszerte a legkülönfélébb autókat használják - attól függően, hogy milyen az életstílusuk és a környezetük. Sokaknak elég egy kiskocsi is a rövid városi utakhoz, mások pedig nagyobb és erőteljesebb modelleket választanak, mivel rendszeres hosszabb utakat tesznek meg. Ezek a különbségek a környezetvédelmi és CO2-kibocsátási törekvésekben is megjelennek, ezért meggyőződésünk, hogy a végső öko-autó megalkotására nem létezik egyetlen megoldás. Hibrid hajtásunk segítségével sikerült olyan, alacsony szénkibocsátású technológiát alkotnunk, ami többféle módon is felhasználható a különféle igények kielégítésére.

Mióta a 19. század végén megjelentek a belsőégésű motorok, az autók nagy mértékben függnek a fosszilis üzemanyagoktól, amelyek használata CO2-kibocsátással jár, ez pedig hozzájárul a globális felmelegedéshez. Mivel a hagyományos motorok rövid- és középtávon továbbra is fontos szerepet játszanak majd, olyan alternatív energiahordozók kutatásába és fejlesztésébe fogtunk, mint például a természetes forrásból származó bio-üzemanyagok, az elektromosság vagy a hidrogén. E sokirányú megközelítés célja, hogy enyhítsük a járművek környezeti hatásait - méghozzá úgy, hogy mindig a megfelelő autót kínálhassuk a megfelelő helyen és a megfelelő időben.

"A természetes erőforrások korlátozottak. Jobban kell törődnünk a bolygónkkal, hogy biztosíthassuk gyermekeink jövőjét."

Akio Toyoda, a Toyota Motor Corporation elnök-vezérigazgatója

/
Arra törekszünk, hogy hibrid technológiánk és az alternatív üzemanyagok segítségével megalkossuk a tökéletes öko-autót - méghozzá egy teljes modellkínálatot, ami minden felhasználási területet képes lefedni.
Ismerje meg a családot!

A világ első sorozatgyártású hidrogén üzemanyagcellás szedánja, a Mirai bemutatásával még szélesebbé vált modern, alternatív hajtású járműveink kínálata, és újabb technológiánkat sikerült átvinnünk a kutatólaboratóriumból az utakra. Autóink közt megtalálhatók a tisztán elektromos hajtású városi járművek (például az i-ROAD prototípus), az egyre nagyobb számban kínált hibridek, sőt egy hálózatról tölthető hibrid is. Mindez együtt már egyfajta technológiai térképként szolgál számunkra a tökéletes öko-autó megalkotása felé vezető utunkon - vagyis azon célunk elérésében, hogy járműveink egyáltalán ne terheljék a környezetet.

A fenntartható mobilitáshoz vezető út

Technológiai térképünk segítségével a környezetbarát technológiák széles termékkínálatát alakíthatjuk ki a jövő tisztább és hatékonyabb mobilitása érdekében - s e kínálatban ugyanúgy szerepelnek hibridek és plug-in hibridek, mint akkumulátorról hajtott elektromos autók és üzemanyagcellás járművek. Minden technológiánk újabb lépést jelent célunk, a tökéletes öko-autó megalkotása felé. 2050-ig 90 százalékkal szeretnénk csökkenteni járműveink CO2-kibocsátását (a 2010-es szinthez képest). Ez valóban nagyra törő elképzelés, de elkötelezetten dolgozunk új technológiáink továbbfejlesztésén és piaci megjelenésén, hogy előnyeik a mindennapi autózásban is érvényesülhessenek.

Elképzeléseink alapját többszörösen díjnyertes Hybrid Synergy Drive hibrid technológiánk képezi, ami egyre több különböző hajtásláncunkban jelenik meg. Mivel e hajtáslánc moduláris, a legkülönfélébb járművekben is könnyen felhasználható. A plug-in hibridekben például szinte változtatás nélkül jelenik meg, kiegészítve egy nagyobb teljesítményű akkumulátorral, ami külső energiaforrásról is tölthető. Elektromos járműveinkben egyszerűbb formában, belsőégésű motor nélkül, erősebb elektromotorral párosítva alkalmazzuk. Az üzemanyagcellás hibridekben a benzinmotor helyett üzemanyagcellát használunk, ami károsanyag-kibocsátás nélkül állít elő a hidrogénből elektromos áramot.

/
Innovatív hibrid technológiánkat rendkívül sokféle járműben alkalmazzuk, így a legkülönfélébb felhasználók eltérő személyes és mobilitási igényét is kielégíthetjük - keressenek akár elektromos autót, hibridet, plug-in hibridet vagy üzemanyagcellás járművet.