Összevont környezet-irányítási rendszer

A rendszerről

A Toyota összevont környezet-irányítási rendszer kialakítását kívánja bevezetni. Ezáltal bevezeti a nemzetközi ISO14001 szabvány tanúsítványát minden leányvállalatára kiterjedően.

Testületi értékek és alapelvek


A Toyota felállított egy minden részletre kiterjedő szemléletmódot a globális környezet kérdésében, amely a Toyota Föld Karta létrehozását eredményezte. Ez megfogalmazza a Toyota alapirányelvét és akció irányvonalát. Ennek nyomán a Toyota Motor Europe megfogalmazta saját környezetvédelmi politikáját.

A Toyota a közelmúltban megújította mindkét fent említett környezetvédelemmel kapcsolatos dokumentumát. Az új direktívák figyelembe veszik az utóbbi időkben egyre hangsúlyosabban jelentkező környezeti változásokat és a fenntartható mobilitás célkitűzését is. E két összefüggő problémakör közös megoldásának stratégiáját és a szükséges lépések súlyponti elemeit fogalmazza meg a két dekrétum.

Környezet irányítási rendszerek


Minden olyan Toyota és Lexus gépkocsi, amelyet az európai piacon adnak el, olyan ipari létesítmény terméke – attól függetlenül, hogy Japánban, vagy Európában készült – amely betartja az ISO14001 szabvány előírásait. Az új franciaországi gyártóüzem 2002 márciusában, a törökországi létesítmény 1999-ben, míg az angliai üzemek már 1996-tól rendelkeznek ISO14001 tanúsítvánnyal.

A TMME (Toyota Motor Marketing Europe) 2001 októberében elnyerte az ISO14001 minősítést. A nemzeti marketing és kereskedelmi vállalatokat felkérték, hogy önként tevékenykedjenek a rendszerek megvalósulásának érdekében, hogy legkésőbb 2005 végéig elnyerjék az ISO14001 tanúsítványt.

Néhány ország teljes gőzzel halad, mint pl. Svédország, aki az első Toyota NMSC (Nemzeti Marketing és Kereskedelmi Vállalat) volt a világon, aki 1998-ban elnyerte az ISO14001 tanúsítványt; valamint a Toyota GB (Nagy Britannia) aki 2002-ben három nemzetközi tanúsítványt nyert (ISO14001 - környezeti, OHSAS18001- egészségügyi és biztonsági, valamint ISO9001 – minőségbiztosítási tanúsítványt) az öt Egyesült Királyságbeli telephely közül.

A Toyota Motor Hungary Kft. 2004 -ben kapta meg az ISO 14001 és az ISO 9001 tanúsítványokat.

Információk, érdekességek a hibrid autókról

A pickuptól a sportautóig A pickuptól a sportautóig 30 akkumulátoros elektromos autót mutat be 2030-ig ToyotaTudjon meg többet Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross Jövőre hazánkban is debütál a vadonatúj Toyota Corolla Cross Tudjon meg többet! Toyota Jövő Jövő A hidrogénalapú társadalom Végtelen lehetőség: a hidrogén Végtelen lehetőség: a hidrogén A Toyota ismét forradalmasította az autóipart