Reflektorfényben a Toyota-hibridek

A 2015-ös Frankfurti Autószalon

A Frankfurti Autószalon a világ egyik legnagyobb presztízsű autókiállítása, ezért ha egy gyártó valami új és izgalmas dologgal rukkol elő, azt itt biztosan bemutatja. Idén a Toyota gondoskodik arról, hogy a látogatók bővében legyenek a látnivalóknak.

2015-ben a Prius visszatér oda, ahová mindig is tartozott: a reflektorfénybe és a formaterv, a hatékonyság, az innováció élvonalába. Ugyanakkor a hibrid technológia bevezetésével új, emlékezetes fejezet nyílik a RAV4 kalandos történetében, és akkor még nem esett szó a C-HR Concept II tanulmányautóról, erről a városi terepjáróról, ami ugyanolyan látványos, mint amilyen különleges, így biztosan felkelti az emberek figyelmét.

A jó is lehet még jobb


1997-ben a Prius minden szabályt felülírt az autóiparban, és a 2015-ös év újabb fontos mérföldkövet jelent a modell pályafutásában. A vadonatúj TNGA-struktúránkra épített és modern, negyedik generációs Hybrid Drive System hajtással működő új Prius még csendesebb lett, ugyanakkor még több kényelmet és még kellemesebb vezetési élmény kínál.

/
/
RAV4 Hybrid: új perspektívák


A Priushoz hasonlóan kompakt SUV-modellünk, a RAV4 is meghatározó szerepet töltött be kínálatunkban az elmúlt két évtized során. Most pedig eljött az idő, hogy bemutassuk az autó innovatív, izgalmasan újszerű változatát, ami új perspektívákat nyit majd vásárlóink számára.

A RAV4 stílusosan megújult karosszériája, fejlett biztonsági rendszereinek sokasága és innovatív technológiáinak hosszú sora önmagában is elég lenne ahhoz, hogy az autó kitűnjön a kompakt SUV-k mezőnyéből. Az igazi újdonság azonban az új hibrid modellváltozat bevezetése - egy olyan technológiával, ami nagyobb teljesítményt, alacsonyabb üzemeltetési költséget, csekélyebb emissziót és kifinomultabb vezetési élményt kínál, hogy egyre több ember tapasztalhassa meg azt a különleges élményt, amit csak egy RAV4 volánja mögött élhetünk át.

A következő nagy dobás


Egyetlen autókiállítás sem múlhat el annak felvillantása nélkül, hogyan képzeljük el a jövő közlekedését. Az új CH-R II tanulmányautó azonban nem csupán emiatt olyan izgalmas, hanem azért is, mert bár első pillantásra futurista álomnak tűnhet, jól tudjuk: ezek az álmok manapság egyre gyakrabban válnak valósággá.

Az autó formatervét az "aktív nagyvárosi életstílus" határozza meg. Bár a karosszéria megőrizte az eredeti C-HR gyémánt-jellegű formavilágát és erőteljes kiállását, az ötajtós kialakítás, az új metálszürke fényezés, valamint a sorozatgyártásra alkalmas első-hátsó karosszéria-kialakítás és lámpatestek azt sugallják, hogy a C-HR II nagyon is valós bepillantást enged a Toyota terveibe.

Ha egy fontos autókiállításon feltűnik egy tanulmányautó, annak gyakran az a célja, hogy a gyár felmérje az emberek reakcióit - így nem lehetetlen, hogy éppen a Frankfurti Autószalon látogatói villantják majd fel a zöld jelzést a C-HR számára.

/
/
Toyota Safety Sense


Az automobilizmus jövőjét mi nem csupán látványos karosszériákban és egyre újszerűbb műszaki megoldásokban látjuk, hanem a biztonságban is - amire jó példa a Toyota Safety Sense két új megoldása.

Az Adaptív Sebességtartó Automatika ultrahangos radar segítségével automatikusan tartja a biztonságos követési távolságot, csökkentve ezzel a vezető terhelését a hosszú autópálya-szakaszokon.

Ugyanilyen hasznos a Gyalogos-felismerő funkcióval kiegészített Ütközés Előtti Biztonsági Rendszer, ami ultrahangos radarérzékelő és kamera segítségével még időben érzékeli a gázolásveszélyt. A fényszórókba épített projektorok segítségével a rendszer éjszaka is biztonságosan felismeri a gyalogosokat.