Nyolcszoros hurrá a hibrid hajtásnak!

A Toyota már több mint 8 millió hibridet értékesített

Tizennyolc évvel legelső hibridünk, a Prius bemutatása után büszkén jelenthetjük be, hogy a Toyota hibridek értékesítése újabb fontos mérföldkőhöz érkezett, hiszen a globális eladások meghaladják a nyolcmilliós darabszámot.

/

Jelenleg egyértelműen vezető szerepet töltünk be a hibridek európai értékesítésében és gyártásában: a kontinensen eladott alternatív hajtású járművek több mint 50 százaléka Toyota hybrid - vagyis minden más márka hibrid, plug-in hybrid vagy elektromos hajtású modelljének összesített értékesítését sikerült túlszárnyalnunk.

Az európai piac legfontosabb szegmenseiben elfogadottá vált a hibrid hajtás, amit az is igazol, hogy 2014-ben az eladott Auris modellek 55 százaléka volt hibrid, s a Yaris esetében is 33 százalék volt ez az arány.

A Toyota Globális Jövőképének filozófiája alapján elköteleztük magunkat, hogy egyre jobb autókat és szolgáltatásokat kínálunk vásárlóinknak, s a hibrid hajtású járművek fontos szerepet játszanak az autók mai és jövőbeli környezeti hatásának csökkentésében.

A számítások szerint a Toyota hybridek eddig 58 millió tonna CO2-kibocsátás és 22 milliárd liter üzemanyag-fogyasztás megtakarításához járultak hozzá világszerte.

Az elkövetkező években újabb hibrid járműveket mutatunk be, és innovatív autóink továbbra is fontos szerepet játszanak majd a környezeti terhelés mérséklésében, miközben kellemes vezetési élményt kínálnak tulajdonosaiknak.

egymillió eladott hybrid európában