7 ötlet a zavartalan nyári utazás előkészítésére

Hét módszer, amelyekkel kiválóan felkészülhetünk a tökéletes nyári utazásokra

Egy jól sikerült nyári kalandozás hangulata semmihez sem fogható. Már az is izgalmas, amikor elkezdjük tervezgetni az utazást, s az élmény abban a pillanatban kézzelfoghatóvá válik, amint elfordítjuk az indítókulcsot. Éppen ezért összegyűjtöttünk hét módszert, amelyekkel kiválóan felkészülhetünk a tökéletes nyári utazásokra.

Válasszunk kapitányt!

/

Az apró részletek is sokat számítanak

/

Egy utazás során rengeteg dolgot kell ellenőrizni: például hogy minden fontos holmit bepakoltunk-e, vagy hogy van-e az autóban elég üdítő, hogy a házi kedvencnek (ha a családdal utazik) megfelelő-e a helye, vagy hogy beprogramoztuk-e a kihagyhatatlan tévéműsorok felvételét... Szóval félre a büszkeséggel, és válasszunk egy kapitányt az útra, aki mindenkinek kiosztja a maga feladatát, és ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, mert egy utazás csakis így válhat mindenki számára felhőtlen élménnyé.

Térképezzük fel alaposan, előre a teljes útvonalat! Jegyezzük fel a fontos útelágazásokat és kereszteződéseket, és persze azok távolságát is! Tervezzünk be pihenőket, méghozzá lehetőleg egy kellemes helyen, hiszen mennyivel jobb egy biopiacon vagy egy szép város központjában kinyújtóztatni a tagjainkat, mint egy névtelen benzinkút parkolójában!

Lejátszási lista olyan dalokból, amiket mindenki szívesen meghallgat

/

Legyen ez az utazás mindenki számára kellemes emlék! Állítsunk össze olyan zenei albumot, amin mindenki kedvenc nyári slágereit összegyűjtjük, hadd mosolyogjon minden utasunk! Ha pedig egyedül autózunk, szedjük össze kedvenc régi számainkat, amelyeket hangosan (és akár hamisan is) énekelhetünk!

Mindenki szereti, ha világos feladatokat kap

/

A nyugalom titka: rend az autóban

/

Nincs annál praktikusabb dolog, mint amikor mindenki kap egy listát az elvégzendő feladatokról, s így elindulás után senki fejében nem zakatol a gondolat, hogy valamit elfelejtett. Sokkal zavartalanabb az utazás, ha nem az motoszkál a gondolatainkban, hogy bezártuk-e a hátsó ajtót, becsomagoltuk-e kedvenc rövidnadrágunkat, vagy szóltunk-e a szomszédnak, hogy nem leszünk itthon.

Jó ötlet, ha olyan pihenőket is beiktatunk, amikor utasaink jóllakhatnak. Akár előre csomagolt szendvicseket majszolunk el, akár egy út menti gyorsétterem kínálatából választunk, mindenképpen készüljünk fel sok műanyag zacskóval, amiben összegyűjthetjük a hulladékokat. Jó ötlet, ha kéztörlőt és légfrissítőt is viszünk magunkkal, hogy a hosszú utazás nyomai ne éktelenkedjenek még hetekig a kabinban.

Alacsony töltöttségi szint? Azt már nem!

/

Nyugodt vezetés - nyugodt gyomor

/

Mobiltelefonok, a gyerekek tabletjei, műholdas navigáció... a modern élet kellékei mind-mind energiát igényelnek. Gondoljunk hát arra, hogy ezeket újra meg újra fel kell töltenünk; előre vegyük számba, milyen töltőket kell magunkkal vinnünk, és szerezzünk egy több készülékhez is használható töltőcsomagot, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljünk. Egy hasznos tipp: gyorsabban tölthetjük fel a mobiltelefont, ha 'repülő' üzemmódba kapcsoljuk.

Minden családban előfordul, hogy valaki rosszul viseli az autózást, és egyszer csak felkavarodik a gyomra - de ha odafigyelünk, elkerülhetjük az ilyen kellemetlenségeket. Először is mindenki egyen az indulás előtt (persze nem túl sokat), és vezessünk nyugodt stílusban, kerülve a hirtelen gyorsításokat, az utasok pedig minél kevesebb időn át nézegessenek apró képernyőket. Ha pedig mégis megtörténik a baj, alkalmazzuk 'A nyugalom titka: rend az autóban' részben olvasható tanácsokat!

A listák minden tétele kipipálva, minden csomag az autóban, és mindenki a helyén; már csak néhány óra, és már el is érünk utunk végére, ahol jólesően nyugtázhatjuk, hogy érdemes volt előre eltervezni a dolgokat. Most pedig ideje útnak indulni, átadni magunkat az utazás varázsának, és felkészülni az előttünk álló nyaralás élményeire!

Tudjon meg többet a Toyota modelljeiről!

Toyoda Model AA: Így kezdődött minden Toyoda Model AA: Így kezdődött minden Ismerje meg a Toyoda Model AA-t, a Toyota legelső sorozatban gyártott személyautóját és a világon az egyetlen ismert, háború előtt készült példány történetét! Toyota Corolla: A közönség autója Toyota Corolla: A közönség autója Ismerje meg a Toyota Corollát, a Toyota első családi autóját, amit számos világújdonsággal arra terveztek, hogy a nagyközönség minden elképzelhető igényét kielégítse! Toyota 2000GT: Japán első szupersportkocsija Toyota 2000GT: Japán első szupersportkocsija Ismerje meg a Toyota 2000GT-t, Japán első szupersportkocsiját! Toyota TS010: a tökéletes hosszútávfutó Toyota TS010: a tökéletes hosszútávfutó Ismerje meg a Toyota TS010-et, aminek kulcsszerepe volt abban, hogy a Toyota történetében meghatározóvá vált a TS hosszútávú versenyautók családja!