Májusban ismét e-motorsport bajnokságot indít a TOYOTA GAZOO Racing

2022-04-28

A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) bejelentette a TOYOTA GAZOO Racing GT CUP (TGR GT Cup) 2022-es szezonjával kapcsolatos terveit – az online verseny a Gran Turismo 7 esetében PlayStation®5 (PS5®) és PlayStation®4 (PS4®) konzolokon lesz elérhető. A versenyzőket új pályák és autók, többek között a GR010 HYBRID várja majd.

A TOYOTA GAZOO Racing GT Cup globálisan meghirdetett online versenysorozatként teszi elérhetővé a teljes GR kínálatot, beleértve a közúti GR autókat és a versenyautókat is. Az idei szezonban hét versenyre kvalifikálhatják magukat a résztvevők: a 24 leggyorsabb pilóta áll majd rajthoz a döntőben. A sorozatról az alábbi linken látható teaser videó: TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2022 online race - YouTube

Az idei eseményhez a Gran Turismo 7 adja az alapokat, amelyben utólag letölthető tartalomként többek között a múltidéző Toyota Supra GT500 ’97 (Castrol TOM’S) is elérhető lesz. Emellett elsőként a Subaru is megjelenik a TGR e-motorsport partnereként, így az ötödik fordulóban a GR86 mellett az új Subaru BRZ is választható lesz.

A Subaru és a TGR közösen, barátságos küzdelemben fejlesztette a Subaru BRZ-t és a GR86-ot, a két vállalat pedig partner maradt az egyre jobb autók építésében. Ugyanezt a filozófiát terjeszti ki a két cég a virtuális versenyzés világára is. Érdemes lesz nyomonkövetni mindkét autó párharcát a valódi és a digitális motorsportok világában egyaránt.

A TGR tervei szerint aktívan részt vesz a jövőben is az e-motorsportokban, annak érdekében, hogy a versenyzés élménye minél több ember számára minél közelebbről megtapasztalható legyen, országhatároktól vagy életkortól függetlenül.

A TGR GT Cup 2022-es szezonja
Verseny neve TOYOTA GAZOO Racing GT Cup 2022
Esemény időtartama 2022. májustól novemberig
Esemény helyszíne Kvalifikáció: online, világszerte (hét forduló) Döntő: döntő küzdelem a novemberi Gran Turismo World Series eseménnyel egy időben
A részvétel feltétele PS5® vagy PS4® birtoklása, PS4-es vagy PS5-ös Gran Turismo 7 szoftver birtkolása. Legalább hatéves életkor.
A versenyek időpontja
Forduló Időpont Autó Pálya
Kvalifikáció 1. Máj. 15. SF19 Super Formula Spa-Francorchamps (Belgium)
2. Máj. 22. Toyota Supra GT500 '97 (Castrol TOM'S) Spa-Francorchamps (Belgium)
3. Jún. 5. GR010 HYBRID Circuit de la Sarthe (Franciaország)
4. Júl. 3 SF19 Super Formula Nürburgring (Németország)
5. Júl. 24 GR86/ SUBARU BRZ Autopolis (Japán)
6. Aug. 14. GR Supra Fuji International Speedway (Japán)
7. Aug. 28. GR Yaris TBD
Döntő November TBD TBD

* Az időpont és a versenypálya változhat.
Kezdési idők (az öt alábbi régió szerint)
Régió Kezdési idő(3 verseny fordulónként)
Ázsia 21:00 (JST) 22:00 (JST) 23:00 (JST)
Óceánia 19:00 (AEST)
18:00 (JST)
20:00 (AEST)
19:00 (JST)
21:00 (AEST)
20:00 (JST)
Európa, Közel-Kelet, Afrika 18:00 (CET)
Köv. nap 2:00 (JST)
19:00 (CET)
Köv. nap 3:00 (JST)
20:00 (CET)
Köv. nap 4:00 (JST)
Észak-Amerika 16:00 (PST)
19:00 (EST)
Köv. nap 9:00 (JST)
17:00 (PST)
20:00 (EST)
Köv. nap 10:00 (JST)
18:00 (PST)
21:00 (EST)
Köv. nap 11:00 (JST)
Közép- és Dél-Amerika 14:00 (PST)
17:00 (EST)
Köv. nap 7:00 (JST)
15:00 (PST)
18:00 (EST)
Köv. nap 8:00 (JST)
16:00 (PST)
19:00 (EST)
Köv. nap 9:00 (JST)

* A kezdési idő változhat.
A 2022-es TGR GT Cup döntőjének tervezete
Időpont November
Helyszín Offline esemény a Gran Turismo World Series keretében
Verseny áttekintése A versenyen a legjobb 24 pilóta vesz részt: 21 azok közül, akik az 1-7. fordulókban a legtöbb pontot gyűjtöttek (adott számú pilóta az öt régió mindegyikéből) a Gran Turismo World Series szabályai szerint, valamint három pilóta a TGR mezőnyéből (a TGR regionális döntőiből kiválasztva).
Pilóták Régió A kiválasztott pilóták száma
Európa, Közel-Kelet, Afrika 9
Észak-Amerika 3
Közép- és Dél-Amerika 3
Ázsia 4
Óceánia 2
TGR döntőkből 3
Összesen 24