A világ legelismertebb autómárkája

2020. január 24.

A Fortune magazin által összeállított ‘A világ legelismertebb vállalatai 2020’ című listáján a Toyota immár hatodszor szerezte meg az első helyet az autógyártók mezőnyében

Az ötvenes toplistán a Toyota a 30. helyen szerepel, és rajta kívül csupán egyetlen másik autógyártó került be az élmezőnybe, méghozzá a 32. helyre rangsorolt BMW. Az utánuk következő autóipari szereplők a 115. helyen álló Daimler, a 147. General Motors, a 158. Honda és a 165. helyen álló Hyundai.

A Fortune listáját olyan független kutatások alapján állítják össze, amiket a világ különböző részein működő szervezetek, cégvezetők, igazgatósági tagok és elemzők készítenek. Minden vállalatot kilenc olyan szempont figyelembe vételével értékelnek, amelyek a legnagyobb mértékben befolyásolják a sikert; ilyen például a termékminőség, a társadalom és a természet iránt tanúsított felelősség, a globális versenyképesség, a befektetések értéke, vagy a vállalatirányítás minősége. A Toyota esetében a Fortune külön kiemelte a gyártási rendszert, ami olyan hatékony, hogy már világszerte szerepel a gazdasági iskolák tananyagában.

A Fortune magazin ‘A világ legelismertebb vállalatai’ listája itt található meg teljes terjedelmében: www.fortune.com/worlds-most-admired-companies/

Tudjon meg többet

Ez sorozatban negyedszer, összesen nyolcadszor a legjobb hazai Toyota márkakereskedés Ez sorozatban negyedszer, összesen nyolcadszor a legjobb hazai Toyota márkakereskedés Tudjon meg többet A CarNet M5 megnyitotta az első magyarországi Toyota Haszongépjármű Centrumot A CarNet M5 megnyitotta az első magyarországi Toyota Haszongépjármű Centrumot Tudjon meg többet! A Toyota megkezdi a vadonatúj Yaris Cross forgalmazását A Toyota megkezdi a vadonatúj Yaris Cross forgalmazását Tudjon meg többet! GR 86: a történet folytatódik GR 86: a történet folytatódik Üdvözli Önt a harmadik GR modell!