TOYOTA STARTUP AWARDS

MOBILITY FOR ALL

Brüsszel, 2020. február 12.

Az idén először megrendezésre kerülő Toyota Startup Díjra 45 országból körülbelül 200 mobilitással foglalkozó fiatal cég küldte be pályázatát, akik közül 8 döntős fogja előadni ötletét Barcelonában február 24 és 25 között. A döntősök közül 3 projekt fogja megkapni a lehetőséget, hogy részt vehessen a Toyota Startup Accelerator programban, ahol tréninggel, mentorálással és anyagi támogatással fogják segíteni a megvalósítást.

A döntőbe kerültek:


1 4blind (Oroszország): Innovatív mérnöki megoldások kutatása, fejlesztése, létrehozása és előállítása a vak és a siketvak emberek világba juttatásához. Az igények kielégítése a lehetőségeik kibővítésén keresztül és a fogyatékossággal élő emberek olyan akadályainak felszámolása, amik a kommunikáció, az oktatás, a munkavállalás, az utazás és az önálló életvitel során fordulnak elő.
2 ABLE Human Motion (Spanyolország): Könnyű, könnyen használható és megfizethető technológiával javítja a testi fogyatékossággal élő emberek mobilitását és függetlenségét.
3 Loro (Amerikai Egyesült Államok): A Loro egy társasági életet elősegítő robot, amely a mobilitással és a kommunikációval küzdő emberek számára lehetővé teszi a kommunikációt és a kapcsolattartást a világgal.
4 Motorskin (Németország): A Motorskin segíti az emberi mozgást az autonóm lágy - exoskeletonokkal, amelyek egy kényelmes megoldással javítják az emberek autonómiáját önellátó exosuit formájában, anélkül, hogy külső áramforrást hordoznának.
5 ProsFit (Bulgária): A ProsFit kifejlesztett és forgalomba hozott egy olyan megoldást, amely hozzáférhető, megfizethető és kényelmes protéziseket biztosít több millió ember számára, akiknek egyébként rendkívüli kihívást jelent a mobilitás. Ez lehetővé teszi a magas színvonalú szolgáltatásnyújtást és a közösségi alapú rehabilitációt az alacsony és közepes jövedelmű országok távoli területein.
6 Seamless Vision (Izrael): A Seamless Vision egy robotot épít, amely elősegíti a látássérülteknek a városi területeken történő autonóm navigációt. Útmutatást nyújt a felhasználók számára az egész város megismerésében, segít új helyek felfedezésében, és mindig biztonságosan hazavezet. A technológia egyesíti a szenzoros rendszereket a mélyreható tanulási modulokkal, amelyek megteremtik a környezet emberiszerű felfogását, és lehetővé teszik a teljes városi autonóm navigációt.
7 SociAbility (Egyesült Királyság): A SociAbility elősegíti a fogyatékkal élőket arra, hogy bizalommal, könnyedén és nyugodtan fedezzék fel közösségüket, részletes, megbízható és pontos hozzáférhetőségi információkat gyűjtve és megosztva a vendéglátóipari és a kiskereskedelmi üzletekről.
8 Wheeliz (Franciaország): A Wheeliz az első olyan weboldal, amely a kerekes székesek számára hozzáférhető járművek (WAV) kölcsönzésére szolgál. Ez lehetővé teszi a kerekes székeket használók számára, hogy autót béreljenek közvetlenül a WAV tulajdonosoktól.
Brüsszel, 2019. december 19.

A Toyota Motor Europe (TME) és az ISDI üzleti főiskola az ISDI Accelerator segítségével létrehozták a Toyota Startup Díjat. Ez a vetélkedő azoknak a mobilitási cégeknek szól, amelyek innovatív megoldásokat kínálnak arra, hogy a fogyatékkal élők miként mozoghatnak szabadabban, illetve hogyan könnyíthető meg a mindennapi életük. Nyolc startup cég kapott meghívót a 2020. február 24-26. között, Barcelonában megrendezendő döntőbe, ahol a 4YFN rendezvényen, a Toyota standjánál bemutathatják termékeiket és szolgáltatásaikat, majd egy különleges zsűri dönt arról, melyik megoldást tartja a legkiválóbbnak. A győztesek bekerülnek a Toyota Accelerator Programba.

A pályázó startupok december 19. és január 26. között adhatják be jelentkezésüket. Az egyik fő kiválasztási kritérium szerint az alábbi három terület valamelyikével kell foglalkozniuk:

· Társadalmilag inkluzív mobilitás: olyan mobilitási megoldások, amelyek a fogyatékkal élők, az idősek és a gyerekek, illetve az elővárosi lakosok ki nem elégített mobilitási igényeit szolgálják
· Hozzáférhetőség: innovatív elképzelések, amelyek jobban hozzáférhetővé teszik a mobilitási megoldásokat, ezzel is szolgálva “Mobilitást mindenkinek!” elvet
· Sokszínű mobilitás: Új termékek, szolgáltatások, eszközök, technológiák és/vagy üzleti modellek kifejlesztése, amelyek hozzájárulnak a “Mobilitást mindenkinek!” elv megvalósulásához

A TME és az ISDI Accelerator szakembereiből összeállított zsűri maximum nyolc olyan projektet választ ki a jelentkezők közül, amelyek bejutnak a Toyota Startup Díj döntőjébe és a Toyotával közösen megjelennek a 4YFN rendezvényen. A kiválasztott cégek az alábbi juttatásokban részesülnek:

-Ingyenes kiállítóteret kapnak a Toyota standján a háromnapos 4YFN rendezvény ideje alatt, ahol bemutathatják innovatív terméküket, megoldásukat
-Exkluzív szereplési idő a Toyota színpadán a termékek, szolgáltatások bemutatásához
-Megjelenés a rendezvény látogatói, a befektetők és a Toyota vezetői előtt
-Hozzáférés a startup csapata számára a 2020. február 27-én tartandó MWC Barcelonához
-Szállás a 4YFN rendezvény idejére a startup csapatának két tagja számára
-Lehetőség azonnal bekerülni a Toyota Accelerator Programba, ahol képzést, mentorálást kapnak, illetve találkozhatnak magánbefektetőkkel és lehetőségük nyílik a jövőbeni együttműködésre is a TME szervezetével

A Toyota Startup Díj nyerteseit a Toyota a 4YFN fő színpadán hirdeti majd ki 2020. február 25-én.

A Toyota “Start Your Impossible” (Vágj bele a lehetetlenbe!) globális vállalati kezdeményezése azt az üzenetet közvetíti, hogy ha az emberek szabadon mozoghatnak, akkor bármi lehetséges. A Toyota hisz abban, hogy a mobilitás túlmutat az autókon: azt jelenti, hogy leküzdjük a korlátokat. Ebben a szellemben az a küldetésünk, hogy mindenki számára biztosítsuk a mozgás szabadságát. Jövőképünk szerint integrált mobilitási megoldásokat szeretnénk kínálni mindenkinek – beleértve a fogyatékkal élőket is –, ezzel egy nyitottabb és befogadóbb társadalmat építve, ami lehetővé teszi az emberek számára, hogy megvalósítsák a bennük rejlő lehetőségeket.

A startupok jelentkezését ezen a weboldalon várják: bit.ly/2Sc8N4H

Tudjon meg többet

A Toyota és a DRIVR 100 hidrogénüzemű taxit állított szolgálatba Koppenhágában A Toyota és a DRIVR 100 hidrogénüzemű taxit állított szolgálatba Koppenhágában Tudjon meg többet A Toyota lefektette „Woven City”, a jövő okosvárosának alapkövét A Toyota lefektette „Woven City”, a jövő okosvárosának alapkövét Tudjon meg többet Jövő ősszel érkezik az akkumulátoros elektromos Toyota PROACE CITY Jövő ősszel érkezik az akkumulátoros elektromos Toyota PROACE CITY Tudjon meg többet Toyota Touch 2 & GO Toyota Touch 2 & GO Multimédia szoftver frissítés