1.2 Turbo 116 LE

Ismerje meg új, turbótöltésű motorunkat!Dinamikus és takarékos – kompromisszumok nélkül

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja igazi mérnöki remekmű, amelynek teljesítménye és alacsony fogyasztása garantáltan lenyűgözi majd Önt. Ez a precízen megtervezett erőforrás egyaránt képes Otto- és Atkinson-ciklusban működni, kettős hűtőrendszere pedig fényesen bizonyítja a Toyota mérnökeinek tudását. Az új erőforrás sok tekintetben új mércét állít – de ami a legfontosabb, hogy igazi élvezetté varázsolja a Toyoták vezetési élményét.

Ismerje mega motor legfontosabbjellemzőit!:

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Toyota Corolla
A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Crossover Toyota C-HR

A legújabb Toyota-motor: a vezetés öröme

A 116 lóerős 1.2 Turbo motor kimagasló teljesítményt, csekély fogyasztást és rendkívüli rugalmasságot kínál, ami a mindennapokban biztonságos autózást és kiszámítható teljesítményt jelent. Ezzel az erőforrással a Toyota C-HR üzemanyag-fogyasztása 5,9-6,1 l/100 km (4x4 hajtással és Multidrive S sebességváltóval) – 6,7 l/100 km

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Toyota Corolla

Menetdinamika: bőséges forgatónyomaték

A 116 lóerős 1.2 Turbo motor 185 Nm forgatónyomatéka a 1500-4000 1/perc fordulatszám-tartományban mindvégig rendelkezésre áll, így Ön bármilyen sebességnél számíthat Toyotája dinamikus és rugalmas viselkedésére. Próbálja ki ezt a motort a tesztvezetésen, és meglátja majd, milyen készségesen reagál a gázadásra!

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Niskie spalanie

Üzemanyag-fogyasztás: Otto- és Atkinson-ciklus

Az új, 116 lóerős 1.2 Turbo Toyota-motor a szegmens egyetlen olyan erőforrása, ami egyaránt képes Otto- és Atkinson-ciklusban működni. Ha az autó lassan halad, akkor a sűrítés első fázisában – amikor a dugattyú felfelé mozog – a szívóoldali szelepek hosszabban maradnak nyitva, mint az Otto-ciklusban. Ám amikor nagyobb teljesítmény kell, a rendszer visszavált Otto-ciklusra, teljes mértékben kiaknázva a blokk erejét. A motor így kisebb ellenállással és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztással működik, Önnek pedig ritkábban kell megállnia a benzinkutaknál.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Megbízhatóság

Megbízhatóság: kettős hűtőrendszer

A 116 lóerős 1.2 Turbo motor különleges dugattyúpalástját olaj hűti belülről, a motorblokk saját hűtőköre pedig független a hengerfej hőmérsékletét szabályzó rendszertől. A közteslevegő-hűtő önálló, alacsony hőmérsékletű folyadékhűtésű rendszerrel működik. A Toyota mérnökei kiemelten fontos szempontként kezelték a motor megfelelő üzemi hőmérsékletének biztosítását, hiszen ez alapozza meg a lehető legjobb teljesítményt és a kimagasló megbízhatóságot.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Teljesítmény

Teljesítmény: csekély tömeg

A motor kis tömege is olyan tényező, ami tovább javítja egy autó teljesítményét és üzemanyag-fogyasztását. A Toyota mérnökei innovatív megoldásokat alkalmaztak, hogy a blokkot kis tömegű anyagokból készíthessék el, és hogy a motor a lehető legkönnyebb lehessen. Mindez nagyban hozzájárul az autó kedvezőbb súlyelosztásához, dinamikus vezethetőségéhez és készséges gyorsulásához.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Biztonság

Biztonság: mindig rendelkezésre álló erő

A biztonságos előzés garanciája a bármilyen sebességnél, 1400-4000 1/perc fordulatszám-tartományban mindvégig rendelkezésre álló bőséges forgatónyomaték. Ha Ön manuális sebességváltós autót vezet, ritkán kell majd visszakapcsolnia, amikor gyorsítani akar.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Toyota C-HR

Toyota: aggodalom nélkül

Amikor mérnökeink az új motoron dolgoztak, az volt a céljuk, hogy az üzemanyag-takarékosság és az élvezetes menetdinamika semmiképp ne menjen a tartósság rovására. A 116 lóerős 1.2 Turbo motor még a leghosszabb utakon is tökéletesen megbízhatóan működik. A Toyota-minőség azt jelenti, hogy Ön az autó teljes életciklusa alatt mindvégig gond nélkül, nyugodtan használhatja Toyotáját.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Multidrive S

Kényelem: Multidrive S sebességváltó

A 116 lóerős 1.2 Turbo motorhoz Multidrive S sebességváltót is rendelhet, ami kényelmes autózást, megbízható működést és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - Közvetlen üzemanyag-befecskendezés

Közvetlen üzemanyag-befecskendezés

A 116 lóerős 1.2 Turbo motor közvetlen üzemanyag-befecskendezése nullára csökkenti az energiaveszteséget, és mindig precízen a pillanatnyi vezetési helyzethez igazítja a benzin adagolását. A motor 36 százalékos termikus hatásfoka kimagaslóan kedvező. A visszavezetett kipufogógázzal működő turbótöltő tovább javítja a teljesítményt és az üzemanyag-fogyasztást. A normál motorokhoz képest a 116 lóerős 1.2 Turbo erőforrás intelligens kialakítása 20 százalékos üzemanyag-megtakarítást jelent – méghozzá a dinamikus teljesítmény csorbulása nélkül.

A Toyota új 1,2 literes turbómotorja - iMT rendszer

Sima váltás: iMT rendszer

Az iMT rendszerrel kiegészített manuális sebességváltó érzékeli a kuplungpedál működését, amikor az autó elindul, illetve fel- és visszakapcsoláskor is kissé felpörgeti a motor fordulatszámát, hogy a fokozatváltás simább legyen. A forgatónyomaték tehát mindig az autó sebességéhez és a sebességváltó működéséhez igazodik, így a váltások hihetetlenül simák és zökkenőmentesek.