Egész pályás letámadásra készül az új Corollával

a kompakt szegmensben a Toyota

2018-08-29

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota bejelentette, hogy a forradalmi New Global Architecture (TNGA) padlólemezre épülő, jövő tavasszal érkező új generációs középkategóriás (kompakt) modellcsaládot világszerte egységesen Corolla néven mutatja majd be. A hosszú évek óta évről évre a világ legnépszerűbb autójának bizonyuló Corollának így Európában is ismét lesz ötajtós, lépcsőshátú/szedán és kombi változata.

A Toyota úgy véli, hogy hatalmas lépést jelenthet a globális autópiac zöldülése tekintetében, hogy a világ legnépszerűbb modellje lesz az első olyan autó, amelyhez két legújabb generációs környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtás is választható. A nagyközönség elsőként az idei Párizsi Autószalonon találkozhat majd a vadonatúj Corolla ötajtós és kombi változatával, míg a szedán változat még idén, egy későbbi autószalonon kerül leleplezésre.

A Toyota új generációs kompakt (C-szegmensbeli) ötajtós, lépcsőshátú és kombi modelljei globálisan a Corolla nevet viselik majd, tovább öregbítve a világ legnépszerűbb és egyben legnagyobb darabszámában értékesített modelljének hírnevét: az először 1966-ban bemutatott, öt évtizedes múltra visszatekintő Corollából immár több mint 45 millió darab talált gazdára világszerte. A globális autópiac zöldülése tekintetében is rendkívül fontos üzenetet hordozó döntést a korábbi, háromféle különböző padlólemezt helyettesítő, új Toyota New Global Architecture (TNGA) padlólemez bevezetése teszi lehetővé, erre épül majd a vadonatúj Corolla mindhárom karosszéria változata.

„A TNGA tervezési filozófiája gyökeresen új megközelítést hoz a Toyotánál, a C-szegmensben. A Corolla által az évek során megteremtett ’Minőség, Tartósság és Megbízhatóság’ (QDR), mostantól látványos formatervvel, kifinomult belsővel, menetdinamikai élményekkel és erős, mégis takarékos hibrid hajtásláncokkal egészül ki.” – fogalmaz Dr. Johan van Zyl, a Toyota európai elnök-vezérigazgatója. „Az új modellgeneráció bevezetésénél nem is adódhatna jobb alkalom arra, hogy újra visszatérjünk a Corolla névhez a kompakt ötajtós és kombi modelljeinken.” – teszi hozzá.

A Párizsi Autószalonon bemutatkozó vadonatúj Corolla ötajtós és kombi változata lesz az első olyan autó a világon, amely két legújabb generációs hibrid hajtáslánccal is választható: a 122 lóerős 1,8 literes változat a hibrid technológia hagyományos értékeit - a csekély üzemanyag-fogyasztást és komfortos, pihentető utazást - támogatja, míg a 180 lóerős, 2,0 literes változat ugyanezen erényeket fokozott motorteljesítménnyel és menetdinamikai képességekkel, és ennek megfelelő dinamikus, magával ragadó vezetési élménnyel egészíti ki.

Ez hozzájárulhat az európai flottapiac teljes újra rajzolásához is, hiszen a vadonatúj Corolla a dízel hajtástól már eddig is tömegével elforduló flottavásárlók számára a környezetbarát és alacsony fenntartási költségeket kínáló hibrid elektromos hajtás eddig sosem látott széles választékát kínálja, mind a teljesítmény, mind a karosszériaváltozatok tekintetében.