A Toyota a GR Super Sport

tanulmányt is elhozta Le Mans-ba

2018-07-02

A Toyota GAZOO Racing (TGR) bemutatta a Super Sport tanulmányautót a 86. alkalommal megrendezett Le Mans 24 órás futamon. A GR Super Sport tanulmány 1000 lóerős hajtáslánca ugyanaz, mint ami a TS050 Hybrid LMP1 versenyautókat is hajtja, a Toyota ugyanis a FIA WEC versenysorozatban tökéletesítette világelső hibrid-elektromos technológiáját. A GR Super Sport tanulmányautó a Toyota GAZOO Racing “Szurkolói Falujában” volt látható.

Az első alkalommal januárban, a 2018-as Tokiói Autószalonon kiállított új generációs hiperautó hibrid-elektromos technológiáját a Toyota a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) versenysorozatban csiszolta tökéletesre. Közben a Toyota új generációs szupersportkocsijának fejlesztési munkái is megkezdődtek. A TGR WEC csapat az elmúlt hat év WEC-futamain tesztelte és finomította az élvonalbeli hibrid-elektromos rendszert és a fogyasztáscsökkentő technológiát – s most mindezt beépítették egy gyönyörű autóba.

Le Mans 2018 - Toyota GR Super Sport Concept

A GR Super Sport tanulmányt a TS050 Hybrid LMP1 versenyautóból ismert V6-os ikerturbós benzinmotor és a Toyota Hybrid System-Racing (THS-R) rendszer hajtja, méghozzá 1000 lóerős összesített teljesítménnyel.

Le Mans 2018 - Toyota GR Super Sport Concept

“Azzal, hogy világ egyik legkeményebb motorsport-ágazatában, a Hosszútávú Világbajnokságon versenyzünk, és hogy rajthoz állunk Le Mans-ban, az egyik leghíresebb pályán, még tökéletesebbé fejleszthetjük világelső hibrid-elektromos technológiánkat. Ennek eredményei pedig sorozatgyártású autóinkban is megjelennek.” – fogalmaz Shigeki Tomoyama, a GAZOO Racing Company elnöke.

“Miközben az autóipar hatalmas változások előtt áll, mi továbbra is szenvedélyesen törekszünk arra, hogy izgalmas autókat alkossunk. Mindegy, hogy az elektronika és a digitális technológia milyen mértékben formálja át a járműveket, mi mindig ügyelünk majd arra, hogy autóink ne csupán tucat-árucikkek legyenek. Azért vágtunk bele ebbe a projektbe, mert hisszük, hogy képesek vagyunk olyan szupersportkocsit építeni, ami ugyanolyan legendává válhat az utakon, mint a TS050 Hybrid a versenypályán.” – teszi hozzá Tomoyama.

A GR Super Sport tanulmányautó a Le Mans 24 órás futam alkalmával felépített Toyota GAZOO Racing “Szurkolói Faluban” volt látható.

Le Mans 2018 - Toyota GR Super Sport Concept
GR Super Sport tanulmányautó – Műszaki adatok
Hajtáslánc
Motor típusa Kettős turbótöltésű, közvetlen befecskendezéses V6-os
Motor lökettérfogata 2400 cm³
Összesített teljesítmény
(benzinmotor + elektromotorok)
735 kW / 1000 DIN LE
Hibrid rendszer Toyota Hybrid System – Racing (THS-R)
Keréktárcsák
Méret (elöl és hátul) 18 x 13J
Gumiabroncsok
Méret (elöl és hátul) 330/710R18
A Toyota GAZOO Racing (TGR)

A Toyota 2015-ben a Toyota GAZOO Racing égisze alatt egyesítette motorsport-tevékenységeit. Az autóversenyzés tökéletes terep az autók és az emberek fejlődéséhez, ami remek alapot jelent az ‘egyre jobb autók’ megalkotásához.

Le Mans 2018 - Toyota GR Super Sport Concept
Le Mans 2018 - Toyota GR Super Sport Concept

Tudjon meg többet

Elképesztően sűrű a TOYOTA GAZOO Racing idei versenynaptára Elképesztően sűrű a TOYOTA GAZOO Racing idei versenynaptára Tudjon meg többet Megvan a Toyota Gazoo Racing Megvan a Toyota Gazoo Racing ötödik szakaszgyőzelme a Dakaron A Toyota rally múltja is bemutatkozik a WRC 9 számítógépes játékban A Toyota rally múltja is bemutatkozik a WRC 9 számítógépes játékban Tudjon meg többet A pilóták mezőnyében ismét Hosszútávú Világbajnok A pilóták mezőnyében ismét Hosszútávú Világbajnok a Toyota