Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése Állítsa össze a saját autóját!

A Toyota kibővíti a Takata légzsákok miatt kihirdetett visszahívási kampányát

A Toyota Motor Corporation újabb visszahívási kampánya

A Toyota Motor Corporation a korábbi visszahívási kampány kibővítése mellett, újabb visszahívási kampányt hirdetett meg a Takata légzsákokkal kapcsolatosan. Európában kb. 1 266 000, míg  Magyarországon 19658 gépkocsit érint a kampány.

A Toyota ismételten megerősíti elkötelezettségét a biztonság és a minőség iránt. Ennek megfelelően elsődlegesen ügyfeleinket és az embereket tesszük a tervezett lépéseink fókuszába.

A Takata által gyártott légzsák gyújtóegységeken a Toyota különféle vizsgálatokat végzett és a japán piacról származó alkatrészeken, bizonyos típusú légzsák  felfúvóegységénél azt találták, hogy az idő múlásával az egységbe nagyobb eséllyel juthat be a nedvesség. Ennek eredményeképpen baleset során rendellenes működés léphet fel.  A nedvesség bejutása és annak összefüggése a felfúvóegység szétszakadásával (ha van is ilyen), nem ismert.

Európában az utasoldali légzsák miatt a Toyota Corolla, Yaris, Picnic, Avensis Verso, Tundra és Sequoia 2003 március és 2007 március közötti gyártású modelljei, míg a vezetőoldali légzsák miatt pedig a Toyota RAV4, Yaris és Hilux  2003 július és  2005 december közötti gyártású modelljei az érintettek. A visszahívási kampányban érintett gépkocsik javítása a következők szerint történik:

A vezető oladali légzsákok felfúvó egységei az érintett gépkocsiknál, a Daicel japán beszállító új alkatrészeire lesznek kicserélve.

Az utasoldali légzsák tekintetében a felfúvó egység légzárásának ellenőrzését kell elvégezni és azonnal ki kell azt cserélni egy új egységre, ha tömítettlenség tapasztalható. Ezt kiegészítve az érintett gépkocsiknál, kezdve a legrégebbi gyártásúakkal, minden esetben a felfúvó egység ki lesz cserélve, amint a szükséges mennyiségű alkatrész rendelkezésre áll.

Az érintett gépkocsik tulajdonosait a Toyota Central Europe Kft. a következő hetekben levélben fogja folyamatosan kiértesíteni. A légzsák felfúvó egység cseréjét a Márkaszervizek ingyenesen végzik majd el.

Ha a fentiekben adott tájékoztató ismeretében további kérdései lennének, kérjük forduljon a Toyota Central Europe Kft. ügyfélszolgálatához (info@toyota.hu).

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT