Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése Állítsa össze a saját autóját!

Az új Prius

Az úttörő újjászületése

A hamarosan megnyíló Frankfurti Autószalonon jelenik meg először a nyilvánosság előtt az új Toyota Prius (sajtónapok szeptember 15-16, közönségnapok szeptember 19-27).

/

A negyedik generációs Prius bemutatása újabb mérföldkövet jelent a Toyota hybrid technológia történetében.
Az új modell elődeinek erősségeire és eredményeire épít, új mércét állít az üzemanyag-takarékosság, károsanyag-kibocsátás és hatékonyság területén. Minden Prius generációval újabb fejlesztések jelentek meg ezeken a területeken, de az új modell célja egy még nagyobb ugrás a teljesítmény fokozásban.

/

Ez a teljesítménynövekedés csak az egyik eredménye az új képességeket és jobb vezethetőséget célzó termékfejlesztésnek. Az új generációs Toyota Full Hybrid hajtással az új Prius jelentős előrelépést tett az országúti üzemanyag-fogyasztás mérséklésében és sokkal fantasztikusabb vezetési élményt nyújt. A gyorsulás simább és rugalmasabb lett, és magasabb sebességnél csöndesebb lett az autó, jobban idomul a motor fordulatszámához.

/

Az új Prius dinamikus képességei az új közös Toyota struktúra (Toyota New Global Architecture (TNGA)) kifejlesztésében gyökereznek. Egy csapással alacsonyabb lett az autó tömegközéppontja, mely jobb kormányzást és nagyobb stabilitást biztosít. A formatervezőknek is nagyobb szabadságot ad a változatosabb külső megjelenés, alacsonyabb oldalvonalak és sportosabb oldalnézet megtervezésében. Ezenkívül a TNGA segít fejleszteni a “belső béke” beltért a kiváló pakolhatóság, vezetési pozíció és kényelem érdekében. A csomagtér is növekedett, köszönhetően a kisebb, viszont erősebb hybrid akkumulátornak és a kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztésnek, melyek nem vesznek el helyet.

A Prius marad a Toyota technológiai nagykövete, az új, fontos műszaki technikák eszköztára, melyek új szintre emelik a biztonságot, a kényelmet és a teljesítményt. A biztonság továbbra is megkülönböztetett figyelmet kap, a TNGA karosszéria optimalizálja a kiváló ütközésbiztonságot. A Toyota Safety Sense biztonsági csomag bekerül az új Prius felszereltségébe is, kibővítve a radar alapú adaptív sebességtartó automatikával és a gyalogost érzékelő funkcióval az ütközés előtti biztonsági rendszerben.

/

A Full Hybrid hajtás alapos átdolgozáson ment keresztül a hatékonyság javítása érdekében, csökkent a tömege és fokozták a teljesítményét. A fontos változtatások a motorban több mint 40%-os termikus hatékonyságot eredményeznek – világelső teljesítmény egy benzinmotorban. Egyéb hybrid rendszer alkotóelemek még kompaktabbak lettek, áthelyezték őket az optimális pakolhatóság érdekében, továbbá hozzájárulnak az autó alacsonyabb tömegközéppontjához. Az új nikkel-metál hidrid hibrid akkumulátor szintén kisebb lett, miközben tartóssága és töltési teljesítménye jelentősen javult.

Összegezve, ezek a változtatások és újítások módosítják azt a közkeletű elképzelést, hogyan lehet vezetni egy öko-autót és hogyan nézhet ki egy ilyen jármű. Az új Prius magában hordozza a Toyota full hybrid technológia eredeti értékeit, de közben olyan előnyös, új tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek más Toyota hybrid modellek új generációiban élhetnek tovább.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT