Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

Toyota Mirai

Az évtized innovációja

Center of Automotive Management (CAM)

• A német Autóipari Menedzsment Központ kiválasztotta a 100 legnagyobb hatású autóipari innovációt
• Az elmúlt évtized több mint 8000 autóipari innovációjának áttekintése után a lista élén az üzemanyagcellás jármű végzett
• A 2012-ben bemutatott Toyota Prius Plug-in Hybrid a harmadik helyen szerepel a felsorolásban

/
/

A Toyota Mirai az elmúlt évtized legkiemelkedőbb innovációja: a német Autóipari Menedzsment Központ (CAM) kiválasztotta a 100 legnagyobb hatású autóipari innovációt, s a lista élén az üzemanyagcellás jármű végzett.

/

A Toyota Mirai az elmúlt évtized legkiemelkedőbb innovációja: a német Autóipari Menedzsment Központ (CAM) kiválasztotta a 100 legnagyobb hatású autóipari innovációt, s a lista élén az üzemanyagcellás jármű végzett.

/

A Bergisch Gladbach városban, Prof. Dr. Stefan Bratzel vezetésével működő CAM csapata több mint 8000 innovációt vizsgált meg részletesen a 2005-2015 közti időszakból. Az újításokat annak megfelelően rangsorolták, hogy mennyire jelentős hatást gyakoroltak a piacra és az iparágra.

/

A megmérettetés győztese a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás limuzinja, ami immár a vásárlók számára is elérhető. Az üzemanyagcella elektromos árammá alakítja a hidrogént, s ez az áram táplálja a 114 kW/ 155 LE teljesítményű elektromotort. A hidrogénhajtású autók károsanyag-kibocsátása nulla, és kipufogójukból csupán víz távozik. Ezek az autók ugyanolyan egyszerűen használhatók, mint  a hagyományos járművek: nagy hatótávolságuknak köszönhetően tulajdonosaik ugyanolyan hosszú utakra indulhatnak velük, mint egy benzinmotoros autóval.

A CAM szavazásának másik győztese a Toyota Prius Plug-in Hybrid, ami szintén különleges autó a maga nemében: a világ első sorozatgyártású plug-in modellje a szokványos háztartási elektromos csatlakozóról is feltölthető. 5,2 kW/h elektromos fogyasztás árán a jármű mindössze 2,1 l/100 km üzemanyag-fogyasztással működik, CO₂-kibocsátása pedig csupán 49 g/km. A Toyota Prius Plug-in Hybrid a harmadik helyen szerepel a 100 legfontosabb innováció listáján.

Tudjon meg többet a Mirai modellünkről!

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT