Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése Állítsa össze a saját autóját!

Az új Avensis ötcsillagos ereményt ért el az EuroNCAP vizsgálatán

- Maximális, ötcsillagos értékelés, 93 százalékos felnőtt utasvédelem
- Még jobb teljesítmény, köszönhetően a Toyota Safety Sense rendszernek

Brüsszel - Az új Toyota Avensis ötcsillagos minősítést érdemelt ki a nagy presztízsű Euro NCAP biztonsági vizsgálatán.

/
A vizsgálat részei

A program négy részterületen vizsgálja a gépkocsik biztonsági teljesítményét; felnőtt utasvédelem, gyermek utasvédelem, gyalogosvédelem, valamint 2009 óta a biztonsági segédrendszerek –. Az utóbbi kategóriába tartoznak az olyan, balesetek elkerülését lehetővé tevő, vagy a sérülések súlyosságát mérséklő megoldások, mint az automatikus vészfékező rendszer, a menetstabilizáló elektronika, vagy a sebességhatároló.

/
A vizsgálat eredményei

Az új Avensis kiemelkedően jó, 93 százalékos eredményt ért el a felnőtt utasvédelmi vizsgálatokon, míg a gyermek utasvédelmi teszteken 85, a gyalogosvédelem terén 78 százalékot teljesített. A biztonsági segédrendszerek vizsgálati pontban 81 százalékot érdemeltek ki.

/
Összefoglalva

Az új Avensis az adható legmagasabb pontszámot kapta az oldalirányú ütközés vizsgálatban, ahol minden kritikus testrész megfelelő védelmet kapott. Szintén hasonlóan jól szerepelt a modell a jóval szigorúbb, oldaloszlopütközési tesztben.

Az Euro NCAP külön kiemelte az Avensis alapfelszerelését képező (a Toyota Safety Sense csomagba tartozó) autonóm vészfékrendszer kiváló teljesítményét.

„Rendkívül elégedettek vagyunk az eredményekkel, amely egyben a Toyota azon törekvését is elismeri, hogy folyamatosan javítsuk a közlekedés biztonságát, és minél szélesebb körben elérhetővé tegyük az ezt lehetővé tevő, legmodernebb technológiákat” - mondta Karl Schlicht, a Toyota Motor Europe ügyvezető alelnöke.

Az Avensis kiemelkedő teljesítményével felkerült az Euro NCAP „Legbiztonságosabb családi autók”, illetve „Legbiztonságosabb céges flottaautók” listájára.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT