Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése Állítsa össze a saját autóját!

A Toyota továbbra is a világ legértékesebb autómárkája

A Toyota márka értéke 16 százalékkal nőtt, így a vállalat továbbra is első helyen szerepel az Interbrand által közölt Best Global Brands lista autóipari szekciójában, sőt a tavalyi Top 10 pozíciót is sikerült megtartania.

2015. október 13.

A Toyota márka becsült értéke jelenleg 49,048 milliárd dollár. A Toyota immár tizenkét éve áll a legértékesebb autóipari márkák listájának élén, és az általános ipari besorolásban (ahol tavaly 8. helyen szerepelt) idén a 6. helyre lépett előre.

/

2015-ben egyébként a technológiai és autóipari vállalatok uralják az élmezőnyt, hiszen ezek a márkák 28 helyezést szereztek meg az első 100-ból; jellemzően olyan cégekről van szó, amelyek összetett megoldásokat kínálnak a fogyasztók egyéni igényeire.

„A Best Global Brands felmérés azt vizsgálja, mi teszi sikeressé az egyes márkákat napjaink egyre bonyolultabb piacán. Az emberek azonnali, személyre szabott, egyedi értékeket keresnek, így a vállalakozásoknak alkalmazkodniuk kell egyre gyorsabban pörgő világunkhoz,” vélekedett Jez Frampton, az Interbrand globális vezérigazgatója.

„Az idei év Top 100 listáján szereplő vállalatok többsége jó érzékkel igazodik az emberek elvárásaihoz, vagyis képesek a fogyasztók mindennapjainak részévé válni.”

A 2015-ös jelentés címe (Felvenni az élet ritmusát) is ezt sugallja, és pontosan ez a Toyota filozófiája is, hiszen vállalatunk célkitűzése, hogy mindig jobb és jobb megoldásokat kínáljon a mobilitáshoz. Valójában nem kevesebbről van szó, mint a közlekedés ügyfélközpontú megközelítéséről, ami a mindenkori vásárlói igényekhez igazodik.

/

Meggyőződésünk, hogy nem létezik olyan technológia, amely egymagában képes lenne megfelelni a sokrétű elvárásoknak. Éppen ezért arra törekszünk, hogy számos különféle mobilitási megoldást kínáljunk, amelyek várhatóan kielégítik majd a vásárlók eltérő igényeit; ez vállalatunk mobilitási terve, amit az elmúlt évtized során dolgoztunk ki.

Az elektromos hajtású járművek kiválóan szolgálják majd a nagyvárosi közlekedést. Grenoble városában jelenleg is folyik egy kísérletünk, aminek keretében innovatív járműveink (például az i-ROAD és a COMS) egy autómegosztó hálózat keretében működnek. A mindennapos használatra jól megfelelnek a hybrid autók (amelyek 1997-ben, a Prius bemutatásával kezdték meg világhódító útjukat) és a plug-in hybridek.

A hidrogénnel működő üzemanyagcellás autók tökéletesen megfelelnek a hosszú távú közlekedéssel szemben támasztott igényeknek – miközben a károsanyag-kibocsátás egyre erőteljesebb csökkentésére irányuló társadalmi elvárást is kielégítik. Ennek érdekében idén 5680 bejegyzett szabadalmunkat tettük közkinccsé az üzemanyagcellás technológiával kapcsolatban. E szabadalmak közt a Toyota Mirai modellben működő megoldások is megtalálhatók; a Mirai a világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás járműve, amelynek forgalmazása ebben a hónapban kezdődik meg Európában.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT