Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

Nyári autós túra Európában

A klasszikus Grand Tour

Impozáns távjával, lenyűgöző tájaival és régimódi sármjával a Grand Tour több szempontból is rászolgál elbűvölő nevére.

Ha adott a megfelelő autó, a megfelelő társaság és persze a felfedezés iránti egészséges vágy, akkor semmi sem lehet kellemesebb, mint egy régimódi autós túra. Járja be velünk Ön is a szebbnél szebb vidékeket, néhol meg-megállva, hogy együtt gyönyörködjünk a fenséges hegyek és végtelen partok látványában, s élvezzük a gondosan összeválogatott zenei kínálatot!

A 805 kilométeres, három országon átívelő híres Grand Tour a genfi Leman tó partjának szépséges vidékéről indul, majd a déli part mentén átszeli a francia vidéket, hogy miután leereszkedtünk Thonon-les-Bainsből, nekivágjunk az emelkedőnek, ami az “európai zuhatagok kapujának” is nevezett Chamonix felé vezet.

Ám mielőtt elérnénk a D ellenőrző pont hegyes-völgyes vidékét (lásd a térképen), még megízlelhetjük a Torinóba vezető utat 48, a Milánóig tartó távolságot pedig 97 kilométerrel lerövidítő Mount Blanc Alagút sajátos örömeit.

/

Amikor előbukkanunk a világ leghosszabb, 11 kilométeres közúti alagútjából, Olaszország legkisebb és legritkábban lakott régiójában, az Aosta völgyben találjuk magunkat. Nemsokára pedig már Torinó következik, ahol kell egy kis idő ahhoz, hogy az olasz városokra jellemző zsongás és kavalkád mellett a helyi ételek utánozhatatlan íze is utat találjon tudatunkhoz.

Torinóból dél felé, Alba felé vesszük utunkat, ahol már kellemesebb, mediterrán éghajlat vár ránk – s azon kapjuk magunkat, hogy egyre lejjebb és lejjebb engedjük az ablakot, élvezve, ahogyan a frissítő szellő feledteti velünk gondjainkat, és lágyan simogatja bőrünket.

Savona… egykor itt élt a híres felfedező, Kolumbusz is, s most ez az első állomásunk az olasz Riviérán, ami a “lenyugvó nap partja” (Franciaországtól nyugatra Genováig) és a “felkelő nap partja” (Genovától Cape Corvóig) közt ível végig. A táj itt igazán varázslatos: bármerre nézünk, mindenütt bájos halászfalvakban, festői dombvidékben gyönyörködhetünk.

Miután elhagyjuk La Speziát, a káprázatos tengerparti településekkel folytatott rövid flörtünk is véget ér, és az elbűvölő Appenninekben nekivágunk a Lucca és Abetone felé tartó emelkedőnek, majd óvatosan leereszkedünk a lebilincselő és mesés Firenzébe, a “középkor Athénjába”.

Ha kevés az időnk, érdemes elkerülni a városközpontot, ahol számos közlekedési korlátozás ejthet minket kelepcébe, de messziről még megcsodálhatjuk a világ egyik legszebb városának nevezetességeit.
 
A Tour utolsó részét megelőző útszakasz az életkortól és felkészültségtől függetlenül minden autóst felüdít, hiszen a Bolognába, majd Modenába vezető kisebb utak egyszerűen bájosak, utána pedig visszatérünk az Alpok fenséges közelségébe, és célba vesszük a világ divatfővárosát, Milánót.

Így fűzhetjük hát fel Genfet, a Mount Blanc Alagutat, Portofinót, Firenzét, Bolognát és Milánót egyetlen varázslatos útvonalra, ami aztán tényleg hamisítatlan, klasszikus Grand Tour a javából!

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT