Akciók
Tesztvezetés
Márkakereskedő keresése
Állítsa össze a saját autóját!

EURÓPA LEGINTELLIGENSEBB VÁROSA

Toyota i-ROAD és COMS ultrakompakt elektromos járműek Grenoble utcáin

Egy különleges, hároméves autómegosztó program keretében néhány hónapon belül 70 darab Toyota i-ROAD és COMS ultrakompakt elektromos jármű jelenik meg a franciaországi Grenoble utcáin.

A Francia Alpokban fekvő település lakói is részt vesznek abban az úttörő mobilitási kezdeményezésben, amely a Toyota, Grenoble város önkormányzata, a Grenoble-Alpes Métropole, az EDF Group és a Citélib közreműködésével intelligens várossá avatja Grenoble-t.

Egy álom valóra válik

Sok írás és tanulmány született már arról, hogyan utazunk majd a jövő városaiban, és számtalan újítás teszi kellemesebbé és szervezettebbé a közeljövő közlekedését, de igencsak kevés olyan kezdeményezés létezik, amelyek hamarosan valós eredményt is hozhatnak.

Októberben a Toyota 70 elektromos hajtású járműve (EV-je) áll szolgálatba Grenoble-ban, hogy egy innovatív, 100 százalékban elektromos autómegosztó hálózat részeként három éven át segítse a városi közlekedést.

Összehangolva a tömegközlekedéssel

A város tömegközlekedési rendszerének IT-infrastruktúrájához kapcsolódó új rendszer neve Citélib by Ha:mo (ez utóbbi a Harmonikus Mobilitás rövidítése), és célja, hogy kiegészítse a Citélib már meglévő autómegosztó szolgáltatását.
A tömegközlekedéssel utazók mobiltelefonjuk segítségével ellenőrizhetik, hogy a kiválasztott megállóban van-e szabad EV, és előre le is foglalhatják a járművet. Ezzel egyidőben a városi forgalom zsúfoltságáról is információhoz juthatnak, így már meg is tervezhetik a legkedvezőbb útvonalat – ami remek módja annak, hogy időt takarítsanak meg.

A közösségi közlekedési módozatok (villamosok, buszok, vonatok) és az újszerű, helytakarékos járműveken alapuló mobilitási rendszer közötti kapcsolat lehetővé teszi, hogy Grenoble lakói a napi utazásaik első vagy utolsó kilométereit a Toyota elektromos hajtású járműveivel tegyék meg. Ez rugalmasabbá és gyorsabbá teszi a közlekedést, hozzájárulva a forgalmi dugók mérsékléséhez, és javítva a városközpont levegőjének minőségét.
Amikor elhalványul a nyári szabadságok emléke, a gyerekek pedig visszatérnek az iskolába, októbertől minden figyelem Grenoble-ra irányul – és ekkor kiderül, hogy ez az innovatív közlekedési módszer mosolyt varázsol-e majd a munkába járók fáradt arcára!

Tudjon meg többet

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT