ISMERJE MEG

ANDREA
ESKAUT!

Andrea Eskau eddig négy paralimpiai arany- és ezüstérmet nyert a kézi hajtású kerékpározásban, emellett pedig további négy aranyat, négy ezüstöt és két bronzot szerzett a téli paralimpiákon. Jelenleg is azon dolgozik a Toyotával, hogy még ennél is jobb eredményeket érhessen el.

Para® Tech PowerRoger Kirschner mérnök testének fél oldala születése óta béna. Szülei mindketten profi autóversenyzők voltak, ő pedig szeretett volna hozzájuk hasonlóan száguldani - a pályán és az életben egyaránt.Andrea Eskau gerincsérülést szenvedett egy kerékpáros balesetben, ám úgy döntött, hogy nem ad alább a lendületéből, és elindul a paralimpián.Négy aranyérem a nyári és négy aranyérem a téli paralimpiai játékokon - és a sportoló egyre keményebb tempót diktált. Andrea és Roger a Toyota mérnökcsapatával együttműködve tovább tökéletesítették a paralimpikon kézi hajtású kerékpárját. Az új szerkezet 30 százalékkal könnyebb lett, és úgy formálták meg, hogy Andrea a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa vele.“Elég volt egy pillantást vetnem a korábbi gépére, és máris rájöttem, hogy ezen változtatni kell. Új koncepció kell… merevebb, de könnyebb szerkezet. Mindez attól különösen izgalmas, ahogy a versenyző és a versenygép egybeforr, hiszen itt Andrea maga a motor.”ROGER KIRSCHNERmérnök

AKI SZABADON MOZOGHAT, AZ BÁRMIT ELÉRHET

A sportolók mellett állunk.

A Toyota és Andrea számos projekten dolgoztak együtt az elmúlt hét évben, például egy síszánon. Arra törekszünk, hogy megadjuk sportolóinknak azt az eszközt, ami ahhoz kell, hogy átérezzék a mozgás erejét.

Andrea Eskau egyedi versenykerékpárja oldalnézetből; a a váz erőteljes ívei a sebesség érzetét sugallják.

Olimpia & Paralimpia.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság világszintű mobilitási partnereként arra törekszünk, hogy a mozgás erejével segítsük az emberekben rejlő potenciál kibontakozását, és hogy a fejlett technológia révén mindenki megvalósíthassa álmait. Nemüktől, koruktól, nemzetiségüktől vagy esetleges korlátaiktól függetlenül a Toyota világszerte arra bátorítja az embereket, hogy tegyék meg az első lépéseket álmaik valóra váltásához - mert hiszünk abban, hogy aki szabadon mozoghat, az bármit elérhet.

Toyota GAZOO racing.

A Toyotának különleges oka van arra, hogy részt vesz az autósportban, hiszen így nemcsak autóink, hanem az azokat építő emberek képességeit is tökéletesíthetjük. Mindez már azóta része a Toyota gyártási filozófiájának, hogy Kiichiro Toyoda megalapította a vállalatot. A versenypályák szélsőséges körülményei között tárulnak fel igazán a járművekben rejlő lehetőségek, amelyeket a hétköznapi használat során nem veszünk észre. Az autósport segítségével a tűréshatáron tesztelhetjük modelljeinket - sőt ki is tágíthatjuk ezeket a határokat, hogy egyre jobb autókat készíthessünk.