Kiss Péter - Para-kajakos

movie

Andrea Eskau -Para-sífutó

TÖBBSZÖRÖS BAJNOK ÉS PARALIMPIKON
ANDREA
ESKAU
Andrea Image

Rengeteg érmet szereztem már, de sportolóként a legnagyobb eredménynek a tisztességet és a versenyszellemet tekintem. Hiszek abban, hogy ez a legfontosabb.

ANDREA ESKAU

Elérni a lehetetlent.
Bár Andrea kényszerből vált paralimpikonná, ennek ellenére már régóta uralja a téli és nyári paralimpiai sportokat. Kipróbálta a kerekesszékes kosárlabdát, végül képességeit a para-sífutás, a para-biatlon, a kerekesszékes versenyzés, valamint a kézzel hajtott kerékpárverseny területén bontakoztatta ki. Mára Andrea 37 világbajnoki érmet szerzett, és 27 világbajnoki győzelmet tudhat magáénak a kerékpározás, a para-biatlon, illetve a para-sífutás sportágakban.

TOYOTA VILÁGVÁLOGATOTT
Andrea Eskau
története a lehetetlenről
1971. március 21.
Született
Apolda, Németország
Szülőváros
Para-kerékpározás, Para-
sífutás
Sport
2008, 2010, 2012,
2014, 2016, 2018
Paralimpiai Játékok
A Toyota segítségével újabb győzelmek a Paralimpiai Játékokon.
Andrea töretlen akarata és lelkesedése nagy hatással volt a Toyota vezetőire, akik 2012-ben elhatározták, hogy együttműködnek a bajnokkal. Mérnökeink a kényelmes használatra és a sebességre egyaránt összpontosítva olyan egyedi, kis tömegű szénszálas szerkezeteket terveztek Andrea kerékpárjához és síszánjához, amelyek segítségével a sztáratléta még hihetetlenebb eredményeket érhet el a Paralimpiai Játékokon.

Martin-De-La-Puente - Kerekesszékes tenisz

KEREKESSZÉKES TENISZ PARALIMPIAI REMÉNYSÉG
MARTÍN
DE LA PUENTE
Martin Image

Azt hiszem, Rióban versenyezve megtanultam, hogy azon az egy héten bármi megtörténhet

MARTÍN DE LA PUENTE

Mosolyogva néz szembe az akadályokkal.
A közösségi médiát nézve úgy tűnik, Martín de la Puente mindig mosolyog. Ennek elképesztő életszeretete az oka. Ez segítette át a legnehezebb időszakokon is. Az sem tartotta vissza, hogy Proteus szindrómával, a világ egyik legritkább, a csontnövekedést befolyásoló rendellenessséggel született. A 16 operáció után már alig várta, hogy visszatérjen, és ott folytassa életét, ahol abbahagyta. Martínnak továbbra is kiemelkedő eredményei voltak úszásban. Vízilabdában. Kosárlabdában, sőt sakkban is. De a kerekesszékes teniszt egyszerűen imádta, így ebben a sportban lett a világ egyik legjobb játékosa.

TOYOTA VILÁGVÁLOGATOTT
Martín de la Puente
története a lehetetlenről
1999. június 22.
Született
Spanyolország
Ország
Kerekesszékes tenisz
Sport
4
Országos bajnoki címek
Találd meg, amit szeretsz, és adj bele mindent!
Martín mindent alárendelt a tenisznek. Már 17 évesen háromszoros országos bajnok és háromszoros junior világbajnok volt. Aztán a 2016-os Riói Paralimpiai Játékokon valóra váltotta álmait, majd hogy elérje következő célját, és érmet szerezzen a 2020-as Tokiói Paralimpiai Játékokon, óriási áldozatot hozott: barátait és családját is otthagyva minden idejét az edzéseknek áldozta. Martín számára csak az elfogadható, ha mindent belead a sportpályán, ám sokkal nehezebb otthagyni szüleit azért, hogy beteljesüljenek álmai.

A PRÓBATÉTEL NEM
A PÁLYÁN ZAJLIK.
HANEM A
FEJEDBEN.

A nagyság és az aranyérem hajszolása.
Martin most Tokióra készül. Nem egyszerűen örül annak, hogy ott lehet, hanem eksztázisban várja. A Toyota Világválogatott büszke rá, hogy Martín a csapat tagja, és nemcsak abban támogatja, hogy a dobogóra álljon, hanem segít a kerekesszékes tenisz sportágat a legmagasabb szintre fejleszteni. Végtelenül pozitív hozzáállásával és versenyszellemével Martín mindannyiunknak inspirációt nyújt, hogy megküzdjünk az álmainkért.

NÉZZE MEG LEGÚJABB KAMPÁNYUNKAT
Vágj bele a lehetetlenbe!
egyetlen lépéssel.

Bebe-Vio - Kerekesszékes vívás

A PARALIMPIAI KEREKESSZÉKES
VÍVÁS
ARANYÉRMESE
BEBE
VIO
Bebe -vio Image

Már régóta erről az aranyéremről álmodtam. Sikerült megszereznem. Most mások számára is itt az idő. Próbáld meg, válassz egy sportot; nem számít, hogy tested sérült vagy ép. Ez nagyon fontos.

BEBE VIO

Igazi harcos a kezdetek óta.
Bebe Vio olyan, mint egy pozitív energiakisülés. Szenvedélyes és inspiráló. Mottója: “Az élet túlságosan is jó.” És amikor megnyer egy asszót és hallhatjuk győzelmi kiáltását, ezt mindnyájan elhisszük neki.
Bebe már 5 éves korában komoly tehetség volt vívásban. Született tőrvívó, jó lábmunkával, villámgyors reflexekkel. De 11 évesen agyhártyagyulladást kapott, és egy döntő csatát kellett megvívnia. A betegség miatt amputálni kellett karjait és lábait, de ő nem mondott le álmáról, hogy bajnok legyen. Megingathatatlan munkaerkölcsével nem tartott sokáig, hogy megszerezze az aranyérmet, és ezzel az egész világot inspirálja.

TOYOTA VILÁGVÁLOGATOTT
Bebe Vio
története a lehetetlenről
1997. március 4.
Született
Olaszország, Velence
Szülőváros
Kerekesszékes vívás
Sport
2
Az aranyérem fontossága
Egy hosszú út első lépései.
Az újrakezdés nem volt könnyű, de Bebe úgy állt hozzá a rehabilitációhoz, mint minden máshoz: rendkívül pozitívan. Három hónap intenzív fizikai gyógykezelés után megtette az első lépéseket művégtagjain. Ez volt az a pillanat, amikor Bebe elhatározta, hogy aranyérmet nyer vívásban a paralimpián. Sokan kételkedtek benne, jó okkal: a paralimpián még sosem vívott kar és láb nélküli sportoló. De Bebe nem hallgatott rájuk, csak azt kérte: "Hadd próbáljam meg!" Édesapjával kialakítottak egy speciális tőrt, három évvel később pedig már az olasz válogatott csapat tagja lett.

BIZTOSÍTHATLAK, HOGY
MINDENED MEGVAN
AMIRE SZÜKSÉGED LEHET.

Ne mondd egy lánynak, akinek kard van a kezében, hogy valami lehetetlen.
Az aranyérmes Simone Vanni edzővel dolgozva Bebe berobbant a vívóvilágba; első világkupa-győzelmét 2013-ban Montrealban, Európa-bajnoki címét 2014-ben szerezte. Bebe minden egyes mérkőzéssel tökéletesítette magát, és készült a 2016-os riói paralimpiára. Rióban pedig a kemény munka és elhivatottság meghozta eredményét. A verseny első fordulójában találatot sem kapott, ezután pedig megdöbbentő 15-7 arányban legyőzve a címvédőt, Bebe aranyérmet nyert.

NÉZZE MEG LEGÚJABB KAMPÁNYUNKAT!
Vágj bele a lehetetlenbe
egyetlen lépéssel.

A Toyota elkötelezettsége

A Toyota azért lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság világszintű hivatalos partnere, mert az a célunk, hogy az emberek tovább léphessenek – túl a célvonalon, túl a lehetetlen határain.

Együttműködésünk a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal segít abban, hogy a sportolók megvalósítsák álmaikat; ám ez csupán egy része annak a törekvésünknek, hogy a mozgás erejével segítsük az emberekben rejlő potenciál kibontakozását.

Akio Toyoda szenvedélyes beszédet mond.
Kezdő idézőjel
Az olimpiai és a paralimpia zászlaja alatt egyesíthetjük a sport erejét; az erőt, ami összekovácsolja az embereket!
Záró idézőjel
AKIO TOYODA
A Toyota Motor Corporation elnöke
Toyota Világválogatott
Ismerje meg a Toyota Világválogatottjának sportolóit!
Büszkék vagyunk rá, hogy mi lehetünk a Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Bizottság első világszintű hivatalos mobilitási partnerei. Nézze meg Lehetséges ez? című sorozatunkat, hogy megtudja, mi minden lehetséges kedvenc sportágaiban.
Nézze meg most