SORA - ÜZEMANYAGCELLÁS AUTÓBUSZ
A tisztább jövő a hidrogén és az oxigén találkozásával kezdődik.
Nagy lépést jelent majd, amikor a tömegközlekedésben az üzemanyagcellás hajtás kiváltja a hagyományos, fosszilis üzemanyagokkal működő rendszereket. A víz körforgásáról (sky, ocean, river, air - vagyis égbolt, óceán, folyó, levegő) elnevezett Sora már Tokió utcáit rója, egy nulla emissziójú, kényelmes és stílusos jövő felé szállítva utasait.
HAJTÁS
Toyota Üzemanyagcellás rendszer (TFCS)
BIZTONSÁG
Ütközésre figyelmeztető rendszer
UTASOK SZÁMA
79
Fenntarthatóság
Kényelmes és környezettudatos.
A tiszta és megújuló hidrogénnel hajtott Sora autóbusz tökéletes példa arra, hova fejlődhet a tömegközlekedés - aminek már nem egyszerűen az a feladata, hogy eljuttasson minket A pontból B pontba, hanem azt is elvárjuk, hogy felelősségtudatosabb, fenntarthatóbb és modernebb legyen. Ez az emberközpontú tervezés lényege. A Sora a mobilitás holnapját testesíti meg, hiszen egyetlen mellékterméke a víz.
Sora: Sky, Ocean, River, Air - vagyis Égbolt, Óceán, Folyó, Levegő
Technológia
A mozgás intelligensebb formája.
A futurista stílus és a LED világítás nem csupán látványelemek. A Sora buszok képesek kommunikálni egymással, amikor “intelligens konvojban” haladnak, hogy energiát takarítsanak meg. Az autóbusz vészhelyzet esetén szükség-áramforrásként is használható, amelyből 235 kWh* nyerhető ki. Az utastérben a használaton kívüli ülések automatikusan összecsukódnak, helyet biztosítva az álló utasoknak és a babakocsival érkezőknek.
*A tápegység teljesítménye, a rendelkezésre álló hidrogén mennyisége és az energiafogyasztás függvényében a leadható teljesítmény mennyisége változhat.

Tudjon meg többet

A Toyota a Rally Világbajnokságban is mindent vitt A Toyota a Rally Világbajnokságban is mindent vitt Tudjon meg többet!  A Toyota Hilux lett az év pickupja A Toyota Hilux lett az év pickupja Tudjon meg többet! Leleplezték a vadonatúj Aygo X-et, jövőre már itthon is kapható lesz Leleplezték a vadonatúj Aygo X-et, jövőre már itthon is kapható lesz Tudjon meg többet! Tizennyolcadik éve a Toyota a világ legértékesebb autóipari márkája Tizennyolcadik éve a Toyota a világ legértékesebb autóipari márkája Tudjon meg többet!