TOYOTA PARA TECH
A Toyota mérnökei és a többszörös paralimpiai aranyérmes Andrea Eskau összefogtak, hogy kiszélesítsék a kerekpársport lehetőségeinek határát.
ISMERJE MEG!
Andrea Eskau
Andrea Eskau eddig négy paralimpiai arany- és ezüstérmet nyert a kézi hajtású kerékpározásban, emellett pedig további négy aranyat, négy ezüstöt és két bronzot szerzett a téli paralimpiákon. Jelenleg is azon dolgozik a Toyotával, hogy még ennél is jobb eredményeket érhessen el.
A para-technológia ereje
Roger Kirschner mérnök testének fél oldala születése óta béna. Szülei mindketten profi autóversenyzők voltak, ő pedig szeretett volna hozzájuk hasonlóan száguldani - a pályán és az életben egyaránt. Andrea Eskau gerincsérülést szenvedett egy kerékpáros balesetben, ám úgy döntött, hogy nem ad alább a lendületéből, és elindul a paralimpián.

Négy aranyérem a nyári és négy aranyérem a téli paralimpiai játékokon - és a sportoló egyre keményebb tempót diktált. Andrea és Roger a Toyota mérnökcsapatával együttműködve tovább tökéletesítették a paralimpikon kézi hajtású kerékpárját. Az új szerkezet 30 százalékkal könnyebb lett, és úgy formálták meg, hogy Andrea a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa vele.
Elég volt egy pillantást vetnem a korábbi gépére, és máris rájöttem, hogy ezen változtatni kell. Új koncepció kell… merevebb, de könnyebb szerkezet. Mindez attól különösen izgalmas, ahogy a versenyző és a versenygép egybeforr, hiszen itt Andrea maga a motor.
Roger Kirschner
Mérnök
The curved, multicolored lines of a Toyota race car reflect track lights. A driver waits behind the wheel.

A mobilitás technológiája
A Toyota mérnökcsapata a Toyota GAZOO Racing által használt technológiát alkalmazva építette meg Andrea kézi hajtású kerékpárját, ami így minden eddiginél könnyebb és merevebb lett.


A mobilitás jövőképe
Toyota hisz abban, hogy a mobilitás egyenlőséget szül. Az Andreához hasonló, egyre jobb teljesítményt nyújtó sportolók példája jól mutatja, hogyan segíthet a Toyota az embereknek tökéletesen kiaknázni a bennük rejlő lehetőségeket.

Mindent a sportolókért
Andrea és a Toyota sokféle projekten dolgoztak már együtt az elmúlt hét évben - például Andrea személyre szabott síszánjának megépítésén. Szeretnénk sportolóinknak olyan eszközöket adni, amelyekkel megérezhetik a mozgás erejét.


Olimpiai és Paralimpiai Játékok
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság világszintű mobilitási partnereként arra törekszünk, hogy a mozgás erejével segítsük az emberekben rejlő potenciál kibontakozását, és hogy a fejlett technológia révén mindenki megvalósíthassa álmait. Nemüktől, koruktól, nemzetiségüktől vagy esetleges korlátaiktól függetlenül a Toyota világszerte arra bátorítja az embereket, hogy tegyék meg az első lépéseket álmaik valóra váltásához - mert hiszünk abban, hogy aki szabadon mozoghat, az bármit elérhet.

Slicing through the wind, Paralympian Andrea Eskau cranks her custom handbike forward.

TOYOTA GAZOO Racing
A Toyotának különleges oka van arra, hogy részt vesz az autósportban, hiszen így nemcsak autóink, hanem az azokat építő emberek képességeit is tökéletesíthetjük. Mindez már azóta része a Toyota gyártási filozófiájának, hogy Kiichiro Toyoda megalapította a vállalatot. A versenypályák szélsőséges körülményei között tárulnak fel igazán a járművekben rejlő lehetőségek, amelyeket a hétköznapi használat során nem veszünk észre. Az autósport segítségével a tűréshatáron tesztelhetjük modelljeinket - sőt ki is tágíthatjuk ezeket a határokat, hogy egyre jobb autókat készíthessünk.