LEHETETLEN TÖRTÉNETEK

Sosem könnyű belevágni a lehetetlenbe, de ezek a sportolók bebizonyították, hogy aki szabadon mozoghat, az bármit elérhet.

Kiss Péter - Para-kajakos

movie

Andrea Eskau - Para-sífutó

A számtalan díjat nyert paralimpikon, Andrea Eskau és személyre szabott kézi hajtású kerékpárja.
SZÜLETETT

1972. március 21.

LAKÓHELY

Apolda, Németország

SPORT

Kerékpár, para-sífutás

PARALIMPIAI JÁTÉKOK

2008, 2012, 2016
Paralimpiai téli játékok
2010, 2014

ELÉRNI A LEHETETLENT

Bár Andrea kényszerből vált paralimpikonná, ennek ellenére már régóta uralja a téli és nyári paralimpiai sportokat. Kipróbálta a kerekesszékes kosárlabdát, végül képességeit a para-sífutás, a para-biatlon, a kerekesszékes versenyzés, valamint a kézzel hajtott kerékpárverseny területén bontakoztatta ki.

Mára Andrea 37 világbajnoki érmet szerzett, és 27 világbajnoki győzelmet tudhat magáénak a kerékpározás, a para-biatlon, illetve a para-sífutás sportágakban.

"Egyszerűen hihetetlen az a rengeteg áldozat és erőfeszítés, amit beleadott (a paralimpiai aranyérem megszerzésébe), mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy Andrea csapatának kicsit mi is a tagjai lehetünk."
- a Toyota TMG mérnöke

/

Rengeteg érmet szereztem már, de sportolóként a legnagyobb eredménynek a tisztességet és a versenyszellemet tekintem. Hiszek abban, hogy ez a legfontosabb.

Andrea folyamatosan, lankadatlan elszántsággal feszegeti a lehetőségei határait, és ez ösztönözte arra a Toyotát, hogy 2012-ben együttműködést ajánljon neki. Együtt dolgoztuk ki Andreával azokat a testre szabott, könnyű súlyú, szénszálas szánkó és kerékpár megoldásokat, amelyek a paralimpiai játékokon még nagyobb versenyelőnyt jelentenek a sztárversenyző számára.

Brad Snyder - Para-úszó

A medencében Brad Snyder a saját sávjára összpontosít, ami úszószemüvegén tükröződik.
SZÜLETETT

1984. február 29.

LAKÓHELY

Reno, Nevada, Egyesült Államok

SPORT

Para-úszás

PARALIMPIAI JÁTÉKOK

2012, 2016

ELÉRNI A LEHETETLENT

Brad Snyder a vízben érzi magát a legszabadabbnak. Floridában tanult meg úszni még kisgyermekként, és 11 évesen kezdett versenyezni. Később Brad az Egyesült Államok Tengerészeti Akadémiája úszócsapatának kapitánya lett.

"Azt hiszem, miután felépültem a sérülésemből, lehetetlennek tűnt számomra látássérültként, vakként, sötétben tovább élni. Paralimpikonként viszont rájöttem, hogy bár lehet, hogy vak vagyok, mégis végtelenül sok dologra vagyok képes."

Amikor a sebesült Brad visszatért Afganisztánból, a sötétben kellett megtalálnia az útját. Mellette volt a családja, akik mindvégig segítették az egykori katonát, hogy újra megtanulja az olyan egyszerű, mindennapi dolgokat, mint az evés, az öltözködés vagy a tisztálkodás.

Azt szeretném, ha a történetem mindenhová eljutna, és arra ösztönözné a fiatal sportolókat, hogy ők is fellépjenek a paralimpiai dobogóra.

Alig néhány hónap múltán Brad elhatározta, hogy visszatér a vízbe, ami annyira otthonos közeg számára. Egy évre rá, hogy szolgálatteljesítés közben elvesztette a szeme világát, már aranyérmet szerzett az Egyesült Államok csapatának, és büszkén állt a dobogón. A teljes látásromlással versenyző úszók között ma Brad a 100 méteres gyorsúszás világcsúcstartója.

Most Brad új célt tűzött ki maga elé. Felvesz egy második sportágat is, így 2020-ban para-triatlon számban indul Tokióban.

A Toyota elkötelezettsége

A Toyota azért lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság világszintű hivatalos partnere, mert az a célunk, hogy az emberek tovább léphessenek – túl a célvonalon, túl a lehetetlen határain.

Együttműködésünk a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal segít abban, hogy a sportolók megvalósítsák álmaikat; ám ez csupán egy része annak a törekvésünknek, hogy a mozgás erejével segítsük az emberekben rejlő potenciál kibontakozását.

Akio Toyoda szenvedélyes beszédet mond.
Kezdő idézőjel
Az olimpiai és a paralimpia zászlaja alatt egyesíthetjük a sport erejét; az erőt, ami összekovácsolja az embereket!
Záró idézőjel
AKIO TOYODA
A Toyota Motor Corporation elnöke
Toyota Világválogatott
Ismerje meg a Toyota Világválogatottjának sportolóit!
Büszkék vagyunk rá, hogy mi lehetünk a Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Bizottság első világszintű hivatalos mobilitási partnerei. Nézze meg Lehetséges ez? című sorozatunkat, hogy megtudja, mi minden lehetséges kedvenc sportágaiban.
Nézze meg most