JPN TAXI
A tradicionális kialakításban gyökerező kényelem.
A JPN Taxi egy új japán taxitípus, ami sokféle utas számára kínál kényelmes és praktikus utazást, legyen szó akár gyerekekről, idősekről vagy kerekesszéket használókról. A dizájn egyértelműen a hagyományos japán taxikat idézi, bár a tradicionális koiai (indigó) színre festett autók látványa és szolgáltatásaik egyértelműen modernebbek lettek.
Engine
Hibrid elektromos
Üzemanyag-fogyasztás
5,1 l/100 km
Széles oldalsó tolóajtó
Motoros mozgatás
KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS
Kódnév: Riksa Csapat.
A Riksa Csapat kódnév alatt dolgozó Toyota-mérnökcsoport a genchi genbutsu alapelvet alkalmazta; ez magyarul azt jelenti, hogy „a tényekért egészen a gyökerekig le kell ásni” . A tervezők rengeteg japán taxitársasággal, közjóléti intézménnyel és szakemberrel konzultáltak, és elmélyült kutatásokat folytattak arról, hogyan használják az emberek a taxikat a turistaközpontnak számító nagyvárosokban, a földrengések sújtotta területeken és a kórházakban. Még a taxisofőrök mellé is beültek, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatokat - és ezt a rengeteg információt mind arra használták, hogy kifejlesszék a lehető legjobb taxit.
Univerzális kialakítás, ami sokféle ember számára megfelel.
KÖNNYŰ KI- ÉS BESZÁLLÁS
Univerzális kialakítás.
A JPN Taxit arra tervezték, hogy mindenki számára megkönnyítse a beszállást és kiszállást. Az autót kihajtható kerekesszék-rámpával is felszerelték, az utastérben pedig rengeteg a hely. Ez a fajta megközelíthetőség nagyon fontos a mindenki számára elérhető mobilitás szempontjából. A jármű a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékok idején is látható lesz.