ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

Szabályzatunk

Adatvédelmi szabályzatunkról röviden

1. Az adatkezelés jogalapja

A Toyota Central Europe Kft. (székhely: 2040 Budaörs, Budapark, Keleti 4; a továbbiakban: „Társaság”), és hivatalos márkakereskedői („Márkakereskedők”), továbbá a szerződéses szervizei („Szervizek”) a hatályos magyar és a közvetlenül hatályos európai jogszabályok szerint kezeli és tárolja a weblap látogatóinak adatait. Ezek közül legfontosabbak az alábbiak:

  • 2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról („Info tv”)
  • 2001. évi CVIII. törvény - az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről („Elker tv.”);
  • 2008. évi XLVIII. törvény - a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól („Reklámtörvény”).

A Társaság tiszteletben tartja a welap látogatóinak minden személy személyiségi jogait, így a személyes adatokat csak abban az esetben tárolja, ha Ön ehhez hozzájárul.

2. Az adatkezelés célja

Amennyiben Ön nem iratkozik fel egyetlen szolgáltatásunkra sem, az adatkezelés célja a weblap látogatása során a szolgáltató a szolgáltatás működésének ellenőrzése és a visszaélések megakadályozása érdekében rögzíti a látogatói adatokat. Az adatkezelés jogalapja ez esetben az Elker tv. 13/A. § (3) bekezdése. A kezelt adatok köre: dátum, IP cím, webhely, műszaki adatok. Az adatkezelés időtartama ügyfeleink és a weblap látogatóinál eltérhet, ügyfeleinkre az Ügyfél Adatkezelési Szabályzat az irányadó.

Amennyiben Ön feliratkozik valamely szolgáltatásra, az Ön által önkéntesen megadott adatokat kizárólag az Ön által igénybe venni kívánt szolgáltatások teljesítésére használjuk fel (személyre szabott szolgáltatások), továbbá annak érdekében, hogy Önnel mint lehetséges ügyféllel kapcsolatba lépjünk. A hírlevél küldéséhez Ön adatai megadásával hozzájárul ahhoz, hogy a Társaság Önnek reklámcélú üzeneteket küldjön mindaddig, amíg le nem kíván iratkozni hírleveleinkről. A leiratkozást az adatvedelem@toyota.hu címen teheti meg.

3. Adattovábbítások

Az adatok továbbítására csak akkor kerül sor, ha Ön már ügyfelünk, az Ügyfél Adatkezelési Szabályzat rendelkezései szerint. Az Ügyfél Adatkezelési Szabályzatot Ön az adatvedelem@toyota.hu címről kérheti el.
Önnek mint érintettnek jogában áll tájékozódni arról, hogy milyen információkat tárolunk Önről és szükség kérheti ezek módosítását vagy akár törlését az alábbi címen: adatvedelem@toyota.hu

4. Adatkezelési nyilvántartás

A „hírlevél küldése céljából kezelt adatbázis, hírlevél illetve személyre szabott reklámüzenet küldése” megnevezésű adatkezelésnek megfelelünk (nyilvántartási szám: NAIH-61076/2012), és nyilvántartásba vételünk megtörtént.

5. Jogorvoslat

Ha bármi panasza lenne, kérjük írjon az adatvedelem@toyota.hu címre. Amennyiben Ön ügyfelünk, részletes tájékoztatást az Ügyfél Adatkezelési Szabályzatban talál.

A "COOKIE" TECHNOLÓGIA HASZNÁLATA

A TME cookie technológiát használ annak érdekében, hogy kövesse az Ön által bejárt utat a Lexus weboldalon, annak megsegítésére, hogy a TME regisztrálja a felhasználói aktivitást és értékelje valamint fejlessze a Lexus weboldalt, hogy az még jobban használható legyen az Ön számára. A TME nem rögzíti az egyéni felhasználók adatait a technológia révén, így Önről semmiféle információ nem kerül tárolásra vagy felhasználásra.