1. Modellek
  2. Toyota GR Supra
  3. Formaterv

Koncentrált, extrém formák

„Az volt a küldetésem, hogy olyan formát alkossak, amely vizuálisan és fizikailag is izgalmas a sportautó-rajongók számára.” „Előre helyezett, soros hathengeres motorral, hátsókerékhajtással – ami a mai autókban ritka kincs – el tudtam érni valamit, ami túlmutat a Toyota határain” – magyarázza Nobuo Nakamura, a Toyota főtervezője.

Objet d'art

Az erőteljes sziluett a látványos ívekkel és merész vonalakkal megszólítja az érzelmeket. A motorsport ihlette aerodinamikát modern, erőteljes megjelenéssel ötvöző GR Supra nem csak egy sportautó, hanem egy műalkotás. Az impozáns, 19" kovácsolt könnyűfém keréktárcsák és a jellegzetes hat LED-ből álló fényszórók az autó motorsport-gyökereit emelik ki. A hátsó ködlámpát és a tolatólámpákat a hátsó lökhárító közepén csoportosított pont-LED-ek alkotják.

*3.0L kivitel.

 

A versenyzés ihlette aerodinamika

A Toyota Gazoo Racing nagyban hozzájárult a Toyota GR Supra teljesítményének csiszolásához. A nemzetközi motorsport-szakértelemre támaszkodva olyan formát hoztak létre, amely az optimális aerodinamikai, légellenállási és emelkedési karaktereket biztosítja.

Padlólemez aerodinamika

 A speciálisan kialakított lapos padló csökkenti az aerodinamikai emelkedést. A GR Supra alatt lévő levegőt gondosan kialakított légáramlást szabályozó bordák irányítják át, így segítve, hogy nagy sebességnél is stabil maradjon az autó.