1. Modellek
 2. Teljesítmény

TISZTÁN ELEKTROMOS ÉLMÉNYEK

A Toyota bZ4X a vezetés nyers élményét ragadja meg. Alacsony súlypontjával, padlóba helyezett akkumulátorával és kiváló összkerékhajtásával a Toyota bZ4X fantasztikus stabilitást és lenyűgöző kezelhetőséget biztosít. A tervezők célja az volt, hogy túlszárnyalják az elvárásokat, így a Toyota bZ4X kiemelkedően kifinomult utazást kínál, legyen szó bármilyen körülményekről.

Minden terepen helyt áll

Az újonnan kifejlesztett AWD X-MODE fokozza a teljesítményt és a biztonságot, ezzel lehetővé téve, hogy a Toyota bZ4X a fantasztikus összkerékhajtásával bármilyen terepen helyt tudjon állni.

Lenyűgöző kezelhetőség

Mozgékonyságával és jó reakciókészségével olyan teljesítményre képes, amelyet akkumulátoros elektromos autótól még nem tapasztalt. Az alacsony súlypontnak és a karosszéria merevségének köszönhetően kiemelkedően intuitív vezetési élményt kínál, nem csak az akkumulátoros elektromos autók mezőnyében, hanem az összes járművet latba véve. Egypedálos üzemmódjával a vezető kizárólag a gázpedál segítségével gyorsíthat és lassíthat, ezzel fokozva a hatékonyságot is.

Hatékony hőgazdálkodás

Az úttörő bZ4X fűtőrendszere kiemelkedő hatékonyságot és alacsonyabb elektromos fogyasztást biztosít. Kis teljesítményű, nagy hatásfokú hőszivattyús rendszert használ a kiváló hatótávolság érdekében. Elnyeli a külső levegő hőjét, és télen a jármű felmelegítésére használja azt. Ez biztosítja, hogy a fűtés és a légkondicionálás szélsőséges hőmérsékleten is mindig elérhető legyen, és lényegesen kevesebb energiát pazaroljon, mint a hagyományos légkondicionáló rendszerek esetében.

Hatékony akkumulátor

A Toyota az elektrifikált járművek akkumulátorai kapcsán szerzett több mint 25 éves tapasztalatára támaszkodott, hogy a bZ4X új lítium-ion egysége világelső minőséget, tartósságot és megbízhatóságot biztosítson. A Ráadásul a Toyota magabiztosságát az akkumulátor minőségét illetően jól mutatja, hogy 10 év után is garantálja a kapacitás legalább 70 százalékának megőrzését. A gyári garancia egyébként 8 évre vagy 160.000 kilométerre szól, míg az éves állapotfelmérések elvégzésével aktivált kiterjesztett akkumulátorgarancia 10 évre is érvényes lehet.

Tartósságra tervezett akkumulátor

A Toyota világszerte híres a megbízhatóságáról, és elektromos járműveinek akkumulátorait ennek a rendkívül fontos tulajdonságnak a középpontba helyezésével fejlesztették ki. Amellett, hogy kiemelkedő kényelmet és vezetési élményt biztosítanak, a Toyota akkumulátorait úgy tervezték, hogy tartósak legyenek. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy a Toyotánál elérhető az iparágvezető, 10 éves kiterjesztett akkumulátor garancia program.

A Toyota akkumulátorait öt kulcsfontosságú tulajdonság egyensúlyban tartására fejlesztették ki.

Biztonság

A biztonság mindig az első helyen áll, és a Toyota akkumulátorait ennek megfelelően úgy fejlesztették ki, hogy teljes nyugalmat biztosítsanak

Tartósság

A tartósságra tervezett és átfogóan tesztelt Toyota akkumulátorok az idő előrehaladtával is megőrzik kiváló teljesítményüket

Minőség

A Toyota elektromos modelljeinek akkumulátorai rendkívül magas színvonalon készülnek.

Megfizethetőség

Az ügyfél mindennél fontosabb, és a Toyota akkumulátorait úgy alakították ki, hogy tisztán elektromos autóik megfizethetőek legyenek

Teljesítmény

A mellett, hogy zéró károsanyag-kibocsátást és alacsony üzemeltetési költséget biztosítanak, a Toyota elektromos autóit vezetni is izgalmas

Utazzon még messzebbre

A hatótávolság növelésének két kulcsfontosságú szempontja van. Az első nem más, mint Toyota modelljének optimalizálása indulás előtt: a gumiabroncsok nyomásának ellenőrzése, a felesleges tárgyak eltávolítása a súlycsökkentés érdekében, és hideg időjárás esetén az utastér előkondicionálása, miközben az autó még töltődik. Ha már úton van, fontos kiválasztani a megfelelő üzemmódokat, és figyelembe venni vezetési stílusát. Kövesse ezeket a tippeket, hogy utazása még tovább tarthasson.
 • Válassza az Eco vezetési üzemmódot

  Kerülje a gyakori, hirtelen gyorsításokat és lassításokat is

 • A fűtést állítsa Auto Eco üzemmódra

  Ez akár 5 százalékkal növelheti a valós hatótávolságot

 • Még töltés közben fűtse fel vagy hűtse le az utasteret

  Ezt megteheti a MyT alkalmazáson vagy az autó multimédiás kijelzőjén keresztül

 • Vezessen okosan

  Válasszon mérsékelt tempót, különösen autópályán

 • Ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását

  A nem megfelelő keréknyomás csökkenti a hatótávolságot

 • Távolítsa el a szükségtelen tárgyakat a tömegcsökkentés érdekében

  A túlsúly cipelése növeli az energiafogyasztást