Tények és tévhitek a hibridekről

Tudjon meg többet a Toyota hibrid hajtásáról!

Mi a hibrid?

Mi a hibrid?

A Toyota full hibrid hajtását három, egymással összekapcsolt részegység alkotja: benzinmotor, elektromotorok és akkumulátor. A rendszer működésének kulcsa az energiaáramlás összehangolása e három egység között. Az elektromotor energiát nyer vissza a fékezésből, egyenletes menetsebesség mellett pedig az akkumulátorhoz továbbítja a fölösleges energiát, hogy az később felhasználható legyen – például akkor, amikor az autó egy forgalmi dugóban araszolgat. Így az akkumulátort sosem kell külön feltölteni, és az üzemanyag-fogyasztás a lehető legalacsonyabb marad.

1
2
3
4
1
Akkumulátor
A mobiltelefonokból és laptopokból ismert lítium-ion akkumulátorokkal ellentétben a hibrid akkumulátor sosem merül le teljesen, hiszen minden lassításkor vagy fékezéskor töltődik, sőt, szükség esetén a generátor is töltheti.
2
Elektromotor
Lendületes elindulás maximális forgatónyomatékkal, és rövidebb utak tisztán elektromos hajtással – ezek a hybridek elektromos üzemmódjának legfontosabb jellegzetességei. Az elektromotorok meghajtják a kerekeket, fékezéskor pedig energiát termelnek, amit az akkumulátorba továbbítanak.
Generátor
A hibrid akkumulátor töltésére szolgál.
Bolygóhajtómű
Erőátvitelt biztosít a belső égésű motor valamint a villanymotor között, továbbá sebességváltóként is működik.
3
Inverter
Az inverter olyan eszköz, amely vezérli az áramot az akkumulátorokhoz és az akkumulátorokból, ezen kívül a hatékonyság növelése érdekében adaptálja az elektromos motornak adott feszültséget. Ezen kívül kezeli a légkondicionáló rendszerbe áramló áramot, biztosítva a járműben a megfelelő hőmérsékletet akkor is, ha a belső égésű motor nem jár.
4
Benzinmotor
Egy szuperhatékony benzinmotor az e-CVT sebességváltóval hajtja az autót.

Hogyan működik a hibrid?

A hibridnek nem egy hibrid motorja, hanem egy egész hibrid hajtása van. A sebességtől függően a hibrid hajtású Toyota vagy csak az elektromotort vagy a benzinmotort, vagy egyszerre mindkettőt használhatja. A rendszer automatikusan kiválasztja a megfelelő meghajtóforrásokat, amelyeknek köszönhetően mindegyiket optimálisan képes használni. Az elektromos motor (piros játékos) olyan, mint egy sprinter, amelynek védjegye a gyorsindítás és a rövid távolságú vezetés. A benzinmotor (kék játékos) egy olyan hosszú távú futó, amely tökéletesen elosztja az erőt az egész útvonalon.

Hibrid modellek

Ismerje meg a legjobb hibrideket! A Toyota jelenleg 8 hibrid modellt kínál. Az alábbiakban megtalálhatja az összes lényeges adatot, mint például: a műszaki adatokat, a felszereltségeket vagy árakat.

[%stripes-alt%]

Tények és tévhitek

A hibridek olyan népszerűek lettek, hogy különböző tévhitek születtek róluk. Sajnos tényeken csak a vélemények egy része alapul, a többi a tudatlanság, a pletykák vagy meg nem erősített információk eredménye. Ismerje meg a tényeket a Toyota hibrid hajtásáról!

Toyota Camry Hybrid

Tiszta előnyök

Hibrid autót fenntartani környezetvédelmi és takarékossági szempontokból is érdemes. Gazdag felszereltésge versenyképes vételáron érhető el, alacsony karbantartási költségei mellett megbízhatóságot is garantál a Toyota.

Fedezze fel a tényeket
Toyota Corolla Sedan Hybrid

Tévhitek

Világszerte a gépjárművezetők által egyre gyakrabban választott gépkocsik közé tartoznak a Toyota Hibridek, így van ez Magyarországon is. Az ilyen hajtású autók népszerűségének növekedése többek között a jobb dinamikának köszönhető illetve a használtautó piaci értékállóságnak.

Tévhitek

A hibridek története

A hibrid autók története 1997-re nyúlik vissza, amikor megkezdődött a Toyota Prius sorozatgyártása. A Toyota-hibridekre azóta már nem valamiféle jövőből érkezett autóként, hanem a modern mobilitás egyik fontos, előre mutató megoldásaként tekintenek az emberek.

Toyota Mirai

Toyota Mirai

Egy új kor hírnöke

Toyota Mirai

Minden jel arra mutat, hogy az autóipar fordulóponthoz érkezett. Rajtunk áll a döntés, hogy szeretnénk-e biztonságosabbá, tisztábbá és barátságosabbá tenni bolygónkat a jelenlegi és a következő generációk számára. A Toyota Mirai, a világ első sorozatgyártású hidrogénhajtású autója utat mutat ehhez. Az 550 kilométeres hatótávolságú, 4 perc alatt feltankolható jármű károsanyag-kibocsátása nulla. Ismerje meg közelebbről a jövő autóját!