Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

Indulásra kész a GT86 CS-R3 rali versenyautó

A TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) örömmel jelenti, hogy jó ütemben halad a GT86 CS-R3 hátsókerék-hajtású rali versenyautó fejlesztésével: az első prototípus a végső összeszerelés fázisába lépett, amit rögtön követhetnek az első tesztek.

A TMG mérnökei 2013 októbere óta keményen dolgoznak azon, hogy tiszta lappal indulva megalkossák a CS-R3 koncepciót.

Az alapmodell megszerezte az ’A’ csoportos homologizációt, és hamarosan megkezdodhet az FIA R3 homologizációs folyamat, miután a végső Műszaki paramétereket a tesztpályán igazolták.

A TMG motortervező és fejlesztő részlege az eredeti, kétliteres boxermotor elemzését követően jelenleg egy tuningprogramon dolgozik, amely a 200 lóerős csúcsteljesítményt hivatott megemelni.

Beszállítója segítségével a TMG egy szekvenciálisan kapcsolható, hatfokozatú sebességváltót is készített a GT86 CS-R3-hoz. A prototípus tesztpéldányt a következő napokban nem csak ezzel a sebességváltóval szerelik fel, hanem egy részlegesen önzáró differenciálművet és módosított fékeket is kap.

Az FIA-homológ bukókeretet kifejezetten ehhez az autóhoz tervezték, mégpedig a tömegoptimalizálás követelményeit figyelembe véve. A keretet már beszerelték.

Szintén egyediek a kábelkötegek és motorvezérlő egységek; az aszfaltra és murvára szánt felfüggesztések, beleértve az egyedi lengokarokat, a piacvezető beszállítótól származnak. Hamarosan végeznek az autó végső összeszerelésével, az első tesztek még ebben a hónapban megkezdődnek. Az autó nyilvános premierjét továbbra is augusztus második felére tervezi a TMG. A GT86 CS-R3 építőkészlet (kit) formájában 2015 első negyedévétől lesz megvásárolható; a menetkész, összeszerelt autók szállításának lehetőségét jelenleg mérlegeli a TMG. A pontos vételár még nem ismert, ám a TMG várhatóan úgy állapítja azt meg, hogy a GT86 versenyképes legyen az R3 versenytársakkal.

"Rendkívüli megelégedésemre szolgál azt látni, hogy a GT86 CS-R3 kezd testet ölteni, és izgalmas belegondolni, hogy az autó néhány napon belül megkezdheti a tesztelést. Keményen dolgoztunk, hogy eljussunk ide, rengeteg energiát fordítottunk az előkészítésre és a tervezésre annak érdekében, hogy ügyfeleinknek az első perctől megbízható, élvezetes autót nyújthassunk. Műszaki szempontból az volt a célkituzés, hogy könnyű autót építsünk, amely biztonságos, megbízható és élvezetes. Egyelőre minden a tervek szerint alakul, minden kitűzött célt teljesítettünk. Bízunk benne, hogy ugyanilyen jól haladnak majd a pályatesztek is."

Nico Ehlert, az ügyfél motorsport részleg főmérnöke

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT