Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

EMLÉKEZETES HÉTVÉGE SPA-BAN

A TOYOTA Racing második győzelme a 2014-es WEC-szezonban

Folytatódott a TOYOTA RACING sikersorozata a FIA Hosszútávú Világbajnokságon: a csapat egy győzelemmel és egy harmadik helyezéssel zárta a Spa-Francorchamps versenypályán megrendezett Hatórás Futamot.

A 8. rajtszámú autó volánja mögött Anthony Davidson, Nicolas Lapierre és Sébastien Buemi két startból kétszer aratott győzelmet az idei világbajnokságon, megerősítve a csapat vezető pozícióját az egyéni világbajnoki ranglistán.

Ugyanakkor a teljes TOYOTA Racing csapat kiválóan versenyzett, hiszen a 7. rajtszámú géppel rajthoz álló Alex Wurz, Stéphane Sarrazin és Kazuki Nakajima is eredményesen harcolt a dobogós helyért, újabb értékes pontokat szerezve a gyártók világbajnokságában.

/

A két TS040 HYBRID már az időmérő edzésen is megbízható teljesítményt nyújtott, így a 8. rajtszámú autó a második helyről, a 7. autó pedig két pozícióval hátrébb, a négyes számú rajtkockából vághatott neki a legutóbbi futamnak.

A verseny nyitó szakasza idegfeszítő helyezkedéssel telt, ám mindkét versenyző sikeresen őrizte meg kezdő pozícióját: Lapierre a 8. számú autóban megtartotta második helyezését, Sarrazin pedig néhány előzést és visszaelőzést követően továbbra is negyedikként autózott a 7. rajtszámú géppel.

/

Az első kiállások után a pilóták hamar megtalálták saját ritmusukat, és az újonnan felszerelt abroncsokkal száguldó Buemi elkezdte keményen szorongatni a mezőnyt vezető Porschét. A következő boxkiállás meg is hozta az eredményt: a 8. rajtszámú autó átvette a vezetést, és kemény tempót diktálva 18 másodpercre növelte az előnyét.

Mindeközben a másik TS040 HYBRID volánja mögött Nakajima felküzdötte magát a harmadik helyre.

/

Féltávnál Davidson a 8. rajtszámú autóban fölényesen uralta a mezőnyt, sőt a legjobb köridőt is beállította. A 7. rajtszámmal autózó Wurz keményen harcolt a második helyezésért, ám erősen hátráltatta, hogy a szélvédőjét beszennyezte egy meghibásodott versenyautóból kispriccelő olaj.

Miután mindkét autót feltöltötték üzemanyaggal, a TOYOTA Racing csapat tagjainak nem maradt más hátra, mint hogy lélegzetüket visszafojtva figyelemmel kísérjék a futam hátralévő részét. De nem volt miért izgulniuk: Lapierre magabiztosan száguldott az élen, és 1 perc 13 másodperces előnnyel haladt át a célvonalon; Sarrazin szintén dobogós helyen ért célba, mindössze hat másodperccel lemaradva a másodikként befutó Audi mögött.

/

Lapierre így nyilatkozott győzelméről: “Ez az egész csapat számára kiváló eredményt jelent. Remek érzés, hogy ilyen sikerélménnyel készülhetünk a Le Mans-i futamra.”

A TOYOTA Racing csapat immár megkezdheti a felkészülést a bajnoki versenysorozat legfontosabb futamára, a Le Mans-ban megrendezett 24 Órás Versenyre. Két győzelemmel a hátuk mögött magabiztosan állhatnak rajthoz, mi pedig már alig várjuk, ki lépi át elsőként a célvonalat június 15-én.

/
E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT