Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

Toyota FT-1 tanulmányautó

FT-1, a szuper-Toyota

Bemutatkozott a Toyota FT-1 tanulmányautója a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon.

A Toyota FT-1 tanulmányautó január 13-án mutatkozott be Detroitban, az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon. A formai tanulmány a márka jövőbeli sportautóinak dizájnját vetíti előre.

A Toyota kaliforniai dizájn-központja, a Calty Design Research tervezői ebben az autóban öntötték formába rajongásukat a Toyota motorsport-hagyományai iránt, megalkotva a tökéletes sportkocsit.

/

Az FT-1 utastere meglehetősen hátra került, ami szerencsésen befolyásolja az orrmotoros, hátsókerékhajtású jármű súlyelosztását, ráadásul a klasszikus sportkocsi-arányokat is kihangsúlyozza. A kabint körülölelő szélvédő és oldalüvegek ívelt formája egyértelműen a Toyota első szupersportkocsija, az 1967-es 2000GT dizájnjára utal.

Az FT-1 tanulmánnyal felvázolt új formavilág ugyan kifejezetten a Toyota jövőbeli sportautóihoz készült, ám a tanulmányautó kifejlesztésének módja később más modellekre is hatással lesz.

/

Az eddig megszokott eljárás szerint a Toyotánál úgy születnek döntések a dizájnról, hogy a különböző területek képviselői megállapodásra jutnak. Ám a vállalaton belül most széles körben terjed egy új szellemiség, ami több energiával és szenvedéllyel tölti fel a Toyota termékeit és leegyszerűsíti a folyamatokat – s az új szemlélet első eredménye az FT-1. A döntésekbe kevesebb felet vonnak be, így a formatervezési folyamat merészebbé és letisztultabbá válik. Micsoda horizont tárul fel így!

/
E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT