Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

LAND CRUISER KALAND


A svájci Paul és Brigitta Bohlen Jüni igazán nem hétköznapi házaspár. A Karib-szigeteken találkoztak először, ahonnan már együtt utaztak Ausztráliába, végül pedig Namíbiában esküdtek egymásnak örök hűséget. Mézesheteiket nem romantikus pálmafás tengerpartokon töltötték napozással vagy olvasgatással, hanem egy terepjáróval bebarangolták Dél-Amerikát, majd egészen az Antarktiszig hajóztak egy orosz jégtörő fedélzetén!

Egy ilyen kalandtúra után a legtöbb pár csendben hazatérne, és arról szövögetne terveket, hogy milyen szép is lesz majd együtt megöregedni. Csakhogy Paul és Brigitta ehelyett inkább úgy döntött, hogy keresztül-kasul bejárják a világot, átutazva 63 országon, és talpuk alá gyűrve 280 ezer kilométert.

A páros számára nem is volt kérdés, hogyan vihetnék mindezt véghez, hiszen nincs erre a célra tökéletesebb eszköz, mint egy Toyota Land Cruiser HZJ78. Az autó kiválasztásakor Winston Churchill híressé vált mondását idézték: ‘Egyszerű ízlésem van; mindig megelégszem a legjobbal’. A Land Cruiser legendás erejénél és megbízhatóságánál pedig aligha akad jobb ajánlólevél.

Három évig készültek a nagy utazásra, aztán 2006. szeptember 3-án útra keltek Svájcból, és egy hónap leforgása alatt két kontinenst is érintettek. Átautóztak Franciaországon, Spanyolországon és Portugálián, majd egyhónapos szünettel pihenték ki az út fáradalmait Marokkóban.

Amikor újra eljött az indulás ideje, Dél-Amerikának vették az irányt. Az egyszerűbb és olcsóbb szállítás okán autójuk egy konténerben utazott egy hajó fedélzetén. Imádott Land Cruiserük, vagy ahogyan szeretettel emlegetik, ‘Mahangu’ (egy kukoricafajta neve Dél-Afrikában, ami ugyanúgy jóllakatja a helybelieket, mint ahogyan a Land Cruiser kiszolgálja a pár kalandvágyát) kissé passzentosan állt ugyan a konténerben, de végül gond nélkül vészelte át az Atlanti-óceánt átszelő, egyhónapos hajóutat.

Furcsa belegondolni, hogy még csupán három hónapja voltak úton, amikor megérkeztek Brazíliába. A nagy kaland tulajdonképpen ekkor kezdődött, és majdnem hét éven át folytatódott, méghozzá a lehető legmostohább körülmények közt: sivatagokban, mély hóban, zúgó folyókban és legmélyebb vadonban… ám a házaspár és a megbízható Mahangu minden megpróbáltatást túlélt.

2013. szeptember 23-án a merész páros átkelt a Rajnán, és 2573 nap után világ körüli útjuk végére értek. Megbízható Land Cruiserük dízelmotorja mindvégig rendületlenül mormogott, így nem tűnik elhamarkodott ítéletnek, amit még félúton írtak a Toyota Europe-nak küldött levelükben: ‘A Land Cruiser a legjobb autó arra, hogy az ember körülautózza vele a Földet!’

Tudjon meg többet a nagy utazásról: http://www.circumnavigation.ch/index.php

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT