Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

GIANNI MOZZOCCHI DÍJ


Takeshi Uchiyamadát, a Toyota Motor Corporation (TMC) igazgatótanácsának elnökét a “Gianni Mazzocchi” díjjal tüntették ki annak elismeréseként, hogy fontos szerepet vállalt a hybrid technológia kifejlesztésében és elterjesztésében.

A 2011-ben alapított díjjal azokat jutalmazzák, akik munkájukkal kiemelkedő mértékben járultak hozzá az autóipar fejlődéséhez. A díjat a Quattroruote című olasz autós magazin évente megrendezett milánói rendezvényén Giovanna Mazzocchi Bordone, az Editoriale Domus csoport elnöke és Carlo Cavicchi, a Quattroruote igazgatója adta át a Toyota elnökének.

Takeshi Uchiyamada 1969 óta számos különféle pozíciót töltött be a TMC-nél; a tapasztalt mérnököt 1993-ban nevezték ki a “Project G21” vagy más néven a “Global 21st Standard” projekt vezetőjének.

Ő irányította azt a csapatot, amelynek kizárólagos feladata egy új, XXI. századi autó kifejlesztése volt. Munkatársaival számos műszaki kihívást és problémát kellett leküzdeniük, ám fáradozásaik eredményre vezettek: megszületett az autó, ami mindörökre megváltoztatta a közúti közlekedést.

Munkájuk eredményét 1997-ben mutatták be; ekkor jelent meg a Toyota első hybrid hajtású autója, az úttörő technológiájú Prius, ami mára teljes termékcsaláddá fejlődött. A Toyota jelenleg 25 hybrid autót forgalmaz világszerte, és 2015-ig 15 új modell megjelenése várható.

/

A motorsport világa mindig egyértelmű visszajelzést ad arról, milyen fejlettségi szinten áll egy-egy technológia. A jövő hybrid-fejlesztéseihez a Toyota nem is találhatott volna alkalmasabb terepet, mint a FIA Hosszútávú Világbajnoksága (WEC), ahol a vállalat 2012 óta versenyez hybridekkel. A csapat 2013-ban sikeres évadot zárt öt futamgyőzelemmel, és a TS040 HYBRID versenyautó pilótái már izgatottan várják az újabb, 2014-es versenyszezont.

A legfrissebb hírek szerint az immár évente 10 millió autót gyártó Toyota nemrégiben átlépte a hatmilliós darabszámot a hybrid autók értékesítésében – így a Takeshi Uchiyamada munkásságát elismerő díj átadása szerencsésen egybeesik a hybrid-eladások új rekordjával, amit a tervek szerint 2015-ben követ majd a Toyota első, sorozatgyártásra érett hidrogén üzemanyagcellás járművének bemutatása.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT