Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

A TMC sportos, családbarát tanulmányautót mutat be a Tokiói Játékkiállításon

A Camatte57s nevű tanulmányautó

A Camatte57s nevű tanulmány célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a szülőket és a gyerekeket, miközben közösen, együttes erővel építik meg álmaik autóját.

Toyota City, Japán, 2013. június 11. – A Toyota Motor Corporation (TMC) egy sportos, nyitott tetős, családközpontú tanulmányautót mutat be a június 13-16.1 között megrendezett 2013-as Nemzetközi Tokiói Játékkiállításon.

A „Camatte57s”2 nevű tanulmány célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a szülőket és a gyerekeket, miközben közösen, együttes erővel építik meg álmaik autóját. A jármű ugyanúgy örömöt szerez a mostani autósoknak, mint a holnap vezetőinek, hiszen együtt élhetik meg az autózás és az egyedi autóépítés élményét. A 2012-ben bemutatott „Camatte” tanulmányhoz képest a Camatte57s összeállítása még egyszerűbb, és jóval több lehetőséget kínál a jármű testre szabására.

/
Főbb jellemzők

1. A fel- és leszerelhető karosszériaelemek révén az autó könnyen és sokféleképpen alakítható

A jármű karosszériája 57 fel- és leszerelhető elemből áll; a kisméretű és könnyű alkatrészek segítségével számos egyedi színkombináció és formavilág alakítható ki

2. Nyitott tetejű roadster kompakt és meghitt utastérrel

A nyitott tetős kialakítás az autózás szabadságérzetét erősíti, ráadásul jó kilátást biztosít, és az egyéni karosszéria-kialakítást is megkönnyíti. Az ülések háromszög alakban helyezkednek el: a vezetőülés mögött, kétoldalt található a két utasülés, így a család meghitt közelségben marad, és ez a megoldás a kommunikációt is megkönnyíti.

3. Akár a gyerekek is vezethetik3

A gáz- és fékpedál, valamint az ülések úgy is beállíthatók, hogy az autót a gyerekek is vezethessék, miközben egy felnőtt ül a jobb válluk mögött, aki innen könnyen korrigálhatja a kormánymozdulatokat, és a fékpedált is eléri – így a kicsik könnyebben megtanulhatják az autóvezetést.

/
A Camatte57s legfontosabb műszaki adatai
Hosszúság 3.000 mm
Szélesség 1.440 mm
Magasság 1.000 mm
Tengelytávolság 1.800 mm
Ülések száma 3
Meghajtás Elektromotor

1Szakmai napok: június 13-14. Közönségnapok: június 15-16.

2A Camatte név a japán „törődni” szóból származik, így a név jelentése „törődni másokkal” és „törődni az autókkal”. Az „s” a japán „savaru” szóra utal, ami érintést jelent. A névadás azt az elképzelést tükrözi, hogy az embereknek szorosabb kapcsolatot kellene kialakítaniuk egymással és járműveikkel.

3A közúti forgalomtól elzárt helyeken, például gokart-pályákon

/
E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT