Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

Az új Toyota Corolla maximális, ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP vizsgálatán

Maximális, ötcsillagos eredmény és 94%-os értékelés a felnőtt utasok védelmére
7 SRS légzsák alapfelszerelésként: vezetőoldali térdlégzsák, kétkamrás első oldallégzsákok és a kabin teljes hosszúságát lefedő függönylégzsákok

Az új Toyota Corolla ötcsillagos értékelést kapott a világszerte elismert Euro NCAP szervezettől.

Az új Corolla 94%-os eredményt ért el a felnőtt utasok védelme terén. Az autó a gyermek utasok védelmére 82%-ot, a gyalogosokéra 67%-ot kapott, a biztonsági segédberendezések terén pedig 66%-os teljesítményt nyújtott.

/
Felnőtt utasok Gyermek utasok Gyalogosok Biztonsági berendezések
Elért eredmény (%) 94 82 67 66
Az 5 csillaghoz szükséges küszöbérték (%) 80 60 60 65

Az új Corolla kimagasló eredménye a Toyota szigorú aktív és passzív biztonsági szabványainak köszönhető.

Az autó orr-részén és oldalán a terhelést több irányban elosztó karosszéria egy baleset során minimumra csökkenti az utaskabin deformációját, hatékonyan eloszlatva az ütközéskor ébredő erőhatásokat. Emellett az autó gyalogosvédelmi teljesítményét is számos energiaelnyelő elem fokozza.

Az új Corolla alapfelszereltségében 7 SRS légzsák található, köztük a vezetőoldali térdlégzsák, a kétkamrás első oldallégzsákok, valamint a kabin teljes hosszúságát lefedő függönylégzsákok.

Minden üléshez hárompontos ELR biztonsági öv tartozik, amelyek nagy terhelés esetén automatikusan reteszelnek. A vezető és az első utas biztonságát övelőfeszítő és överőhatároló funkció fokozza.

A Corolla első ülései egy hátulról érkező ütközés során hatékonyan mérséklik az ostorcsapás jellegű sérüléseket. Ha a ráfutásos baleset sebessége meghalad egy bizonyos határt, az ülésszerkezet lehetővé teszi, hogy az utas felsőteste (az alsótesttel együtt) elmozduljon hátrafelé, így a fej kisebb mértékben csapódik hátra, ami csökkenti az ostorcsapás jellegű sérülések esélyét.

A jármű biztonsági alapfelszereltségének része az ABS EBD-vel, a Vészfékasszisztens, a Járműstabilitás-vezérlő Rendszer (VSC), a Kipörgésgátló (TRC) és a vészfékjelző funkció.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT