Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

Augusztusban indul útjára a japán robot-asztronauta

A Dentsu Inc. (Dentsu), a Modern Tudományok és Technológiák Kutatóintézete, a Tokiói Egyetem (RCAST); A Robo Garage Co., Ltd. (Robo Garage) és a Toyota Motor Corporation (TMC) ma bejelentették, hogy közösen kifejlesztett Kirobo nevű robotjuk is ott lesz a Kounotori 4 teherűrhajó fedélzetén, amit a tervek szerint augusztus 4-én indítanak a Tanegashima Űrközpontból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).

  • Az első kisérlet ember és robot párbeszédére az űrben
  • A robot asztronauta, Kirobo augusztus 4-én indul a Nemzetközi Űrállomásra
  • Koichi Wakata, a JAXA űrhajósa fog együttdolgozni Kirobo-val decemberben
  • A Toyota felelt a hangfelismerő szoftver kidolgozásáért a Kibo Robot Projektben

Kirobo azon két humanoid robot egyike, amelyeket az RCAST, a Robo Garage és a TMC irányításával folyó Kibo Robot Projekt keretében fejlesztettek ki. A munkához a Japán Űrkutatási Ügynökség (JAXA) is széles körű támogatást nyújtott.

Az RCAST és a Robo Garage a robot szerkezetén és mozgató mechanikáján dolgozott, a TMC a hangfelismerő programért felelt, a Dentsu feladata pedig a beszédmodulok kidolgozása és a teljes projekt összehangolása volt.

A robot ott lesz a H-IIB hordozórakétával fellőtt Kounotori 4 fedélzetén, majd átszáll az ISS-re, és ott várja be Koichi Wakata parancsnok novemberre vagy decemberre várható érkezését. A Kibo nevű kísérleti modul során a parancsnok és Kirobo elsőként vizsgálják meg egy ember és egy robot párbeszédét az űrben.

A Kibo Robot honlapja: http://kibo-robo.jp/en/

/
A projekt időbeosztás (terv)
2013. aug. 4. Kirobo robot-asztronauta elindul az ISS-re
2013. aug.-szept. Kirobo első alkalommal szólal meg az űrben
2013. nov.-dec. Wakata parancsnok érkezése az ISS-re
2013. dec. Wakata parancsnok és Kirobo első párbeszédei
2014. máj-jún. Wakata parancsnok elhagyja az ISS-t
2014. dec. Kirobo visszatér a Földre
A Toyota Motor Europe:

A Toyota Motor Europe NV/SA (TME) felügyeli a Toyota és Lexus járművek, alkatrészek és tartozékok nagykereskedelmi értékesítését és marketingjét, illetve irányítja a Toyota európai gyártási és tervezési tevékenységeit. Közvetett és közvetlen módon a Toyota mintegy 94.000 embernek ad munkát Európában, és 1990 óta több mint 7 milliárd Eurót fektetett be. A Toyota európai tevékenységeit 56 országban tevékenykedő 30 nemzeti kereskedelmi és marketingvállalatból álló hálózat, összesen mintegy 3.000 kereskedő és kilenc gyártólétesítmény támogatja. 2012-ben a Toyota 837,969 Toyota és Lexus járművet értékesített Európában. Ha több információra van szüksége, kérjük, látogasson el a www.toyota.eu honlapra.

/
E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT