Akciók Tesztvezetés Márkakereskedő keresése

Toyota Auris és Toyota RAV4


Mindkét modell elérte az 5 csillagot az új 2013-as NCAP értékelésben
  • Az új Auris és az új RAV4 ötcsillagos eredményt ért el az Euro NCAP új 2013-as értékelő rendszere szerint. Az új Auris az első C-szegmensbeli modell, ami 5 csillagos eredményt ért el a 2013-as értékelés szerint.
  • Az új RAV4 az első SUV modell, ami 5 csillagos eredményt ért el a 2013-as értékelés szerint.

A legbiztonságosabb autók fejlesztése területén a Toyota folyamatos elkötelezettségét mutatja, hogy az új Auris és az új RAV4 egyaránt megkapta a maximális 5 csillagot az Euro NCAP új és még szigorúbb 2013-as értékelő programja szerint.

Az új Toyota Auris

Az idén bemutatkozó új Auris megtartja a Toyota magas színvonalú tulajdonságait az aktív és a passzív biztonság területén, ezáltal a C szegmensben elsőként ért el 5 csillagos eredményt az új 2013-as Euro NCAP értékelés szerint.

Széria felszereltség az ABS-EBD (blokkolásgátló elektronikus fékerőelosztóval), a BA (vészfékasszisztens), VSC (járműstabilitás vezérlő) és a vészfékezés féklámpa funkció. Az új Aurisban alap még a vezető- és utas oldali légzsák, az első oldallégzsákok, a vezető oldali térdlégzsák és a függönylégzsákok elöl és hátul.

A változatos energiaelnyelő komponensek alkalmazása – mint a lökhárítótartó, alsó kötény – segítenek elnyelni az ütközés energiáját, optimalizálják a gyalogosra ható erőket, hozzájárulnak a gyalogosbiztonság javításához, de ennek ellenére megmaradt a motorháztető stílusos megjelenése, ami alacsonyabb vonalú, mint a versenytársaké.

Az új Toyota RAV4

Mint az első SUV ami elérte az 5 csillagos minősítést az Euro NCAP új 2013-as értékelése szerint, az új RAV4-t az utas biztonság és a gyalogosbiztonság által támasztott legszigorúbb szabványok szerint alakították ki, folytatva a Toyota sikereit a kompakt SUV szegmensében.

Az energiaelnyelő, az ütközési energia okozta terhelést több-csatornára elosztó karosszéria kialakítás is hozzájárul az utasok biztonsághoz. Az új RAV4 sokkal magasabb szintet ér el a passzív és aktív biztonság területén, mint az elődei. Az új RAV4-ben széria az ostorcsapás csökkentő első ülések, a 7 db légzsák, beleértve a vezetőoldali térdlégzsákot és az ikerkamrás oldallégzsákokat elöl.

Széria aktív biztonsági felszerelések az ABS-EBD (blokkolásgátló elektronikus fékerőelosztóval), a BA (vészfékasszisztens), a TRC (kipörgés gátló), a VSC+ ami integrálja a VSC (járműstabilitás vezérlő) és az EPS (elektromos szervokormány) vezérlését – ez utóbbi technológiák fokozzák a jármű dinamikus stabilitását.

Az új RAV4 felszerelhető még vezetést támogató rendszerekkel – AHB (automatikus távfény kapcsolás), LDA (sávelhagyásra figyelmeztetés), BSM (holttér figyelés) – amelyek tovább emelik a biztonságot és a vezető kényelmét.

E-Jogi nyilatkozatunk

Honlapunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobb szolgáltatást nyújthassunk Önnek.
ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT